Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Το τείχος ανοσίας έγινε τείχος πολιτικής ανοησίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελευταίες ώρες-μετά από καιρό ξεπέρασαν τα 1700-που φέρνει πιο κοντά τις απειλητικές διαθέσεις ενός τέταρτου πανδημικού κύματος, αναρωτιέται κανείς τι είδους είναι η κεντρική κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ουσιαστική ή απλώς επικοινωνιακή…

Το τείχος ανοσίας έχει εξελιχθεί σε τείχος πολιτικής ανοησίας με τις συνεχείς παλινωδίες των «περιλάλητων» στελεχών της κυβερνώσας παράταξης. Για 70% πλήρως εμβολιασμένους πολίτες κάπου τον Ιούλιο, μίλαγε η κυβέρνηση.

To ποσοστό αυτό πόρρω απέχει από την επίσημη ομολογία του πρωθυπουργού, μέσω «τιτιβίσματος», ότι με δυο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 4.000.000 πολίτες.

Με βάση δε τον πίνακα με την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα ακόμη και για τους πολίτες που έχουν κάνει τη μία δόση δεν έχει φτάσει ούτε το 50%, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι μόλις το 38,5%.

Και καθώς το θέμα δεν είναι να πετάει κανείς επικοινωνιακές ρουκέτες ή να μεταφέρει την ευθύνη-όπως το συνηθίζει η κυβέρνηση- στους πολίτες, ακολουθεί και ένας διαδραστικός χάρτης με την εξέλιξη των εμβολιασμών και πάλι μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτόν φαίνεται η φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, που από τα τέλη Μαρτίου και μετά υποχωρεί συνεχώς και σαφώς υπολείπεται κατά πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Και τι κάνει η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό. Τη μια δίνει αντίδωρο στους νέους για να εμβολιαστούν, την άλλη διαρρέει ότι οι προσδοκίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στις απομακρυσμένες περιοχές-δηλαδή σε χωριά με διψήφιο ή τριψήφιο αριθμό κατοίκων-και εν τέλει πολύ απλά καταφεύγει και πάλι στη προσφιλή της τακτική των απειλών και του διχασμού.

Ο Γεωργιάδης για παράδειγμα για μια ακόμη φορά προέταξε την ατομική ευθύνη των πολιτών επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας «και ανθρώπινες ζωές θα χαθούν και το σύστημα υγείας θα πιεστεί και τοπικά lockdown θα αναγκαστούμε να κάνουμε και ζημιά στην οικονομία θα πάθουμε». Πουθενά η κυβερνητική ευθύνη και η αδυναμία να πειστεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί. Για όλα φταίνε οι άλλοι, αυτοί τα χουν όλα καλά καμωμένα.

Στρέφει δε τις κατηγορίες προς την αντιπολίτευση ότι σαμποτάρει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. Φταίει η αντιπολίτευση δηλαδή που η κυβέρνηση λειτουργώντας για πολλοστή φορά επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά, αποφασίζει να πετάξουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους μόνο και μόνο για να δείξει πόσο καλά τα πάμε με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και όλα αυτά όπως αποδεικνύεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων. Και στο τέλος πάλι φταίει ο πολίτης που πέταξε τη μάσκα…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ