Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Καθυστερημένες προσλήψεις εκπαιδευτικών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε αγωνιώδη αναζήτηση θετικής είδησης μετά το ναυάγιο των εμβολιασμών 

του Σπύρου Γκουτζάνη

Αφού καθυστέρησε για περισσότερο από έναν χρόνο τις απαραίτητες προσλήψεις των καθηγητών στην Μέση Εκπαίδευση η κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα την πρόσληψη 11.700 εκπαιδευτικών.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση άφησε δίχως καμία ενίσχυση τα γυμνάσια και τα λύκεια μέσα στην πανδημία με 25 παιδιά ανά αίθουσα και χρεώνεται το πιο μακροχρόνιο κλείσιμο.

Την εξαγγελία θέλησε μάλιστα να πιστωθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός με σχετικό “τιτίβισμα” στο οποίο αναφέρει: «Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό και οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές  μας».

Στην απάντησή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σημειώνει:
«Με καθυστέρηση πλέον του ενός χρόνου, η κυβέρνηση εξήγγειλε το διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη». Υπογραμμίζει ακόμη ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο με υγειονομική ασφάλεια μετά από 18 μήνες ασυγχώρητης ολιγωρίας και καθυστερήσεων, που αποτελεί αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ».

Είναι εμφανής η αγωνία του πρωθυπουργού που αναζητά να πιστωθεί μία θετική είδηση μετά το ναυάγιο στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Γι αυτό άλλωστε και σε άλλο “τιτίβισμα” ανακοίνωσε “τον εμβολιασμό με μία δόση 5 εκατομμυρίων πολιτών”, αποφεύγοντας να μιλήσει για το σύνολο των εμβολιασμένων πολιτών που βέβαια υπολείπεται κατά πολύ του 70% του πληθυσμού για την δημιουργία του τείχους ανοσίας, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση για τον Ιούλιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ