Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΔΕΗ: Αυξήσεις-φωτιά και ανέμελα golden boys

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυξήσεις που καίνε βλέπουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε μία περίοδο έντονης οικονομικής αβεβαιότητας και καθώς είναι ολοένα και πιο ορατό ένα νέο lockdown εξαιτίας της πανδημίας.

Η αντιπολίτευση σχεδόν στο σύνολό της επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε ότι «οι καταναλωτές πληρώνουν τις άδικες επιλογές, την έλλειψη σχεδίου και τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη» και τόνισε ότι «μετά τις μεγάλες αυξήσεις, την αισχροκέρδεια, τη χειραγώγηση τιμών αλλά και τα bonus εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα golden boys της ΔΕΗ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στέλνει τα σπασμένα στους καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που καλούνται να σηκώσουν συνεχώς νέες μεγάλες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.»

Το ΚΚΕ, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, είχε καταγγείλει ότι «τα  αναπτυξιακά σχέδια που παρουσιάζονται θα μετατρέψουν την ενέργεια σε ακόμα πιο πανάκριβο εμπόρευμα. Οι πράσινες επενδύσεις αφήνουν ακόμα μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού καταστρέφονται αρκετοί ορεινοί όγκοι, δεσμεύονται χιλιάδες εκτάσεις στρεμμάτων για την προώθηση έργων ΑΠΕ που θα «αντικαταστήσουν» τις λιγνιτικές μονάδες.»

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε ότι οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα καθιστούν πλέον την ηλεκτροδότηση ένα είδος πολυτελείας για πολλά νοικοκυριά και πρόσθεσε ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που ήταν στρατηγική επιλογή της ΕΕ, στο πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις, φυσικά δεν έφερε τίποτα από όσα έταζε η προπαγάνδα, αλλά κινήθηκε αποκλειστικά  υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων.»

Η ΔΕΗ από την πλευρά της, επέλεξε να μην σχολιάσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, αλλά υψηλά ιστάμενες πηγές της εταιρείας έκαναν λόγο για νέα εποχή στις σχέσεις της εταιρείας με τη βιομηχανία, καθώς γίνονται διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συμβάσεων που θα ρυθμίζουν το καθεστώς ηλεκτροδότησης μονάδων από την υψηλή και μέση τάση. Για την επιβάρυνση των νοικοκυριών ούτε λέξη δεν βρήκαν να πουν οι πηγές αυτές. Εξάλλου τα golden boys δεν ασχολούνται με το … πόπολο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ