Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η νίκη στις επόμενες εκλογές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναλαμβάνει την ευθύνη για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας

Η «ευθύνη» είναι η λέξη-κλειδί της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5 FM» και, σχολιάζοντας τη διαχείριση της πανδημίας, χαρακτήρισε «αρχισαμποτέρ» τον κ. Μητσοτάκη. Σημείωσε την αναγκαιότητα άρσης της πατέντας των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι είναι θέμα που «πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σήκωσε, ακολουθώντας τη γραμμή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» και υπογράμμισε ότι «ο εμβολιασμός όλων είναι ζήτημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης».

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναλαμβάνει την ευθύνη για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας, για να διώξουμε μια κυβέρνηση που κακοποιεί τη δημοκρατία, οξύνει τις ανισότητες και φροντίζει τα συμφέροντα των λίγων». Τόνισε ότι «πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση έστω και με μια ψήφο, με προμετωπίδα το πρόγραμμά μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων: το νέο πτωχευτικό κώδικα, τον «αποκλεισμό 25.000 μαθητών» από το δημόσιο πανεπιστήμιο, τον εργασιακό νόμο, το «τζογάρισμα» με τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις και τη «συνολικότερη επίθεσή της» στην κοινωνία και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Σχολίασε ότι η πανδημία «έδειξε τη χρεοκοπία της λογικής ότι ‘δεν υπάρχει κοινωνία μόνο άτομα και η αγορά πάνω από όλα’», για να τονίσει ότι απαιτείται μια «συνολικά ανταγωνιστική αφήγηση απέναντι στο νεοφιλελεύθερο δόγμα». Εκτίμησε πως «η πανδημία πάγωσε τον πολιτικό χρόνο», όμως «ο πολιτικός κύκλος ζωής της κυβέρνησης Μητσοτάκη άρχισε να κλείνει, τομή ήταν οι αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο».

Tέλος, υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει, «για λόγους ουσίας και ανάγκης για να σωθεί η κοινωνία». «Η πολιτική ασυλία του Κ. Μητσοτάκη τελειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ για να δώσει τη μάχη να νικήσει η ζωή”, σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ