Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Επιμένει σε απειλές και κυρώσεις κατά των πολιτών η κυβέρνηση 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανήσυχη και αμήχανη η κυβέρνηση παρακολουθεί την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων του κορονοιού και καταφεύγει στις απειλές και στις κυρώσεις κατά των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν οι  έλεγχοι και οι κυρώσεις κατά των ανεμβολίαστων πολιτών,  στο πλαίσιο του «επιχειρησιακού σχεδίου» που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων».

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση επικεντρώνει στον τομέα της διασκέδασης και έχει ποντάρει στους εμβολιασμούς που όμως έχουν καθυστερήσει.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών και της ΚΕΔΕ ο πρωθυπουργός θέλησε να εμφανίσει μία αισιόδοξη εικόνα, ωστόσο το τείχος ανοσίας είναι ακόμη μακριά. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:  «Το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σε απόλυτα νούμερα 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σήμερα θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού». Αναφέρθηκε στον κίνδυνο από την μετάλλαξη Δέλτα και πρόσθεσε: «Όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Είναι της τάξης του 75%. Βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα σήμερα».

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας επικέντρωσε στην διασκέδαση: «Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές τέτοιες περιοχές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας και σε ζητήματα ελέγχων, ειδικά σε καταστήματα στα οποία είναι πιο «επιρρεπή» -για να το πω έτσι ευγενικά- σε μία διασκέδαση, η οποία είναι συνυφασμένη με την πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού».

Διαβάστε επίσης:

Α. Σκέρτσος: Τέλος στα επιδόματα λόγω πανδημίας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ