Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Α. Σκέρτσος: Τέλος στα επιδόματα λόγω πανδημίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος και ιδού τι μαθαίνουμε:

  1. Επιδόματα στήριξης λόγω πανδημίας τέλος.

Το σκεπτικό είναι απλό:«η οικονομική στήριξη έρχεται ως παρεπόμενο οριζόντιων υγειονομικών μέτρων, είχαμε καραντίνα, κλείσιμο επιχειρήσεων και ολόκληρων κλάδων: αυτή ήταν μια κρατική απόφαση. Από τη στιγμή που παρέλκει αυτό, η πλειονότητα του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και όλος ο πληθυσμός έχει πρόσβαση σε δωρεάν, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνουμε οριζόντια μέτρα. ‘Αρα, δεν υπάρχει και λόγος να δίνουμε οριζόντια οικονομικά επιδόματα στήριξης».

2. Αποτελεσματικό το επίδομα για τους νέους.

Παρότι η κυβέρνηση λέει κατηγορηματικά «όχι» στα επιδόματα για την στήριξη της οικονομίας, δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα του επιδόματος- καρότο για τους νέους. Απέδωσε το δώρο των 150 Ευρώ στους νέους για να εμβολιαστούν, ερωτάται ο κ. Σκέρτσος και απαντά ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ικανοποιημένη Μάλιστα είπε ότι από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι και χθες, Κυριακή, 152.000 – 153.000 έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό και από αυτούς οι 100.000 είναι νέοι (που θα πάρουν 150 Ευρώ).

3. Πού κυκλοφορεί ο ιός…

Ο κ. Σκέρτσος μας ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι ο ιός κυκλοφορεί πάρα πολύ στα κέντρα διασκέδασης, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους επιχειρηματίες των club και των bar, αλλά και από τους θαμώνες». Με άλλα λόγια, για την διασπορά ευθύνονται και πάλι οι νέοι που είναι οι θαμώνες των καταστημάτων διασκέδασης…

4. Όχι σε οριζόντιο lockdown.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα να κλείσει και πάλι η χώρα. Και αυτό γιατί «όταν το 60% και πλέον, του πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο και είναι θωρακισμένο, θα ήταν αδιανόητο πολιτικά, δικαιοπολιτικά, συνταγματικά, οικονομικά και δημοσιονομικά, να επιμένουμε σε οριζόντια κλεισίματα. Οι παρεμβάσεις προφανώς θα υπάρχουν αλλά πολύ εστιασμένα, εκεί όπου υπάρχει ο ιός, για να καταπνίγεται. Οριζόντια μέτρα δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξαναληφθούν».

5. Δεν διχάζουμε την κοινωνία, αλλά…

Ο κ. Σκέρτσος έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να σπείρει διχασμό στην κοινωνία, όπως λέει η αντιπολίτευση. «Αντιθέτως θέλουμε να υπηρετήσουμε τη δημόσια υγεία και τη λειτουργία της οικονομίας. Και λειτουργία της οικονομίας σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα τεστάρονται πιο τακτικά», είπε ο κ. Σκέρτσος. Δηλαδή δεν διχάζουμε, αλλά τεστάρουμε όσους δεν εμβολιάζονται.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ