Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν μπορεί να είναι η εξαγορά, το κίνητρο για να εμβολιαστεί ο κόσμος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Βουλευτής Σύριζα Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τα κίνητρα για τους εμβολιασμούς, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι κίνητρο θα ήταν η δύναμη της πειθούς, αλλά αυτό απέχει παρασάγκας από την πραγματικότητα της κυβέρνησης

«Κίνητρο για τον εμβολιασμό  δεν είναι ούτε η μετάθεση ευθύνης, ούτε η κατηγοριοποίηση των πολιτών, ούτε η εξαγορά ,τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας  στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη , αναφορικά με το πρόσφατο μέτρο της διάκρισης σε αμιγείς και μικτούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση, αλλά και τα χαρτζιλίκι των 150 ευρώ.

« Κίνητρο θα ήταν η δύναμη της πειθούς ως προς την αξία και τη σημασία του εμβολιασμού» ,σημείωσε η  Ολγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Από θέση αρχής λέω ότι όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε το κίνητρο και το σκοπό βεβαίως. Αυτό απέχει πολύ όμως από  την πραγματικότητα την οποία επιβάλει η κυβέρνηση είτε εν προκειμένω στην εστίαση όπου αφενός χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες και μεταθέτει την ελεγκτική ευθύνη στους υπεύθυνους εστίασης είτε στη νεολαία την οποία προσπαθεί να εξαγοράσει… Πείθει κανείς όμως όταν είναι καθαρός και συνεπής  και στις πράξεις του και στα λόγια του. Άγνωστες λέξεις για την κυβέρνηση»

Αναφορικά με τη χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών στον εμβολιασμό  και την αναγκαιότητα να συμπλεύσουν οι πολιτικές δυνάμεις προς αυτόν τον στόχο, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε : «Τα μηνύματα τα οποία έχουμε εκπέμψει παντοιοτρόπως, ξεκινώντας και από τον Πρόεδρο του κόμματος είναι στην κατεύθυνση του εμβολιασμού ως τη σημαντικότερη άμυνα που διαθέτει σήμερα η ανθρωπότητα από ένα επίτευγμα της επιστήμης που μας δίνει αυτή την ευκαιρία…Θεωρητικά πάντα και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού και το πρωθυπουργού η χώρα μας θα είχε τείχος ανοσίας (70%) μέχρι τον Ιούνιο ώστε να λειτουργήσουν όλες οι δραστηριότητες. Όμως μέχρι και σήμερα έχουμε περίπου 35% εμβολιασμένους πολίτες. Αυτό δεν το λες επιτυχία! Και αυτό οφείλεται σε απλή ανικανότητα της κυβέρνησης. Το λεγόμενο  επιτελικό κράτος δεν έχει να επιδείξει πολλά. Έχει δημιουργήσει σύγχυση στους πολίτες -θυμίζω την περίπτωση Astra Zeneca με σωρεία αντιφατικών μηνυμάτων και μέτρων πολύπλοκων και επίσης αντιφατικών και ενδεχομένως αναποτελεσματικών όπως τα τελευταία μέτρα για την εστίαση. Εν συντομία, η κυβέρνηση όπου θριαμβεύει με την ανικανότητά της καταφεύγει στην ατομική ευθύνη!»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ