Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Το Μαξίμου κλιμακώνει τις πιέσεις στους ανεμβολίαστους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια», διακήρυξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, καθώς είναι έντονη η ανησυχία στο Μαξίμου για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, την ώρα που η κυβέρνηση επενδύει στην προσπάθεια καθησυχασμού του πληθυσμού για τα αποτελέσματα της εμβολιαστικής εκστρατείας για να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία.

Ο Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στα social media επισήμανε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή «όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλλουν τους ανεμβολίαστους» και ότι «η ύφεση της πανδημίας και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τελειώσαμε με την πανδημία.»

Η κλιμάκωση της πίεσης στους ανεμβολίαστους

Μετά τα αυτονόητα όμως, έστειλε ένα μήνυμα που έχει αρκετές αναγνώσεις και είναι ενδεικτικό της ανησυχίας στο επιτελείο του Μαξίμου:

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει.»

Με άλλα λόγια, όσοι δεν εμβολιάζονται δεν θα έχουν δικαίωμα σε οικονομική στήριξη… Ο Άκης Σκέρτσος διατύπωσε πιο κομψά αυτό που είπε χθες και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ότι «δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα τελειώσαμε οικονομικά».

Την ευθύνη σε όλους τους άλλους μεταθέτει το Μαξίμου

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό έκανε κι άλλη μία κίνηση, ενδεικτική του modus operandi στο Μαξίμου, ρίχνοντας το μπαλάκι: «Τώρα έχει έρθει η ώρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, της εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα.»

Με άλλα λόγια στο Μαξίμου πιστεύουν ότι την όποια επιτυχία, δικαιούται να την καρπώνεται ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά τις ευθύνες για τις αστοχίες τις έχουν – κατά περίπτωση – οι πολίτες, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι επιχειρηματίες, κλπ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ