Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Νίκος Φίλης: Πολύ φθηνό κόλπο Μητσοτάκη, η κάρτα «ελευθερίας» για τους νέους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η απόφαση Μητσοτάκη για «χαρτζιλίκι 150 ευρώ» στην νεολαία προκαλεί και προσβάλλει, πρώτα και κύρια τους ίδιους τους νέους» αναφέρει ο βουλευτής Σύριζα και πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε οργισμένη ανακοίνωση

Σε ηχηρή παρέμβαση προέβη ο Τομεάρχης Παιδείας του Σύριζα, και πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αναφορικά με την κάρτα ελευθερίας για τους νέους, χαρακτήριζοντάς τη «πολύ φθηνό κόλπο Μητσοτάκη». Μάλιστα ο πρώην υπουργός, εξαπολύει πυρρά στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια εξαγοράς των νέων».

Στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά αναφέρεται : «Η απόφαση Μητσοτάκη για «χαρτζιλίκι 150 ευρώ» στην νεολαία προκαλεί και προσβάλλει, πρώτα και κύρια τους ίδιους τους νέους. Επίσης, τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι άνεργοι, ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τους συμπολίτες με αναπηρία, τους χαμηλοσυνταξιούχους των 300 ευρώ, όλους εκείνους που χάνουν το σπίτι ή το κατάστημά τους από την επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Πόσο απελπιστικές να είναι οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο χώρο της νεολαίας, ώστε ο πρωθυπουργός να επιχειρεί την «εξαγορά» της με πρόσχημα τον εμβολιασμό;»

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό προσθέτει: “Πολύ φτηνό το κόλπο σας κ. Μητσοτάκη!Μόλις προ ολίγων ημερών νομοθετήσατε την εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Ψηφίσατε τη δυνατότητα των εργοδοτών της να πληρώνει τις υπερωρίες των νέων με ρεπό. Ετοιμάζεστε να τους εξαιρέσετε από τη δημόσια επικουρική ασφάλιση και οι ασφαλιστικές εισφορές τους να παίζονται στο χρηματιστηριακό τζόγο. Η κυβέρνησή σας τους στοίβαζε σε υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τους λοιδορούσε για τη… διάδοση του ιού στους ηλικιωμένους και τους ξυλοκοπούσε στις πλατείες και στις διεκδικήσεις της. Το υπουργείο Παιδείας σας φιλοδώρησε τους νέους με δύο χρόνια κλειστά πανεπιστήμια και διαρκή λουκέτα σε σχολεία, ενώ ετοιμάζεται να προικίσει τις σπουδές τους με… ειδικούς φρουρούς και πανεπιστημιακή αστυνομία».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «καλεί τη νεολαία να μπει μπροστά στον αγώνα για υγειονομική ασφάλεια. Να σπεύσει μαζικά στον εμβολιασμό με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια” και εκτιμά ότι “οι νέοι θα τσιμπηθούν αλλά δεν θα τσιμπήσουν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ