Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο ο Τσίπρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο μεταβαίνει από σήμερα το απόγευμα έως και το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μετάσχει ως παρατηρητής σε δυο σημαντικές διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ παράλληλα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Αριστεράς και των Πράσινων καθώς και ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  θα μετάσχει ως παρατηρητής στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών-PES την Πέμπτη το πρωί, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και τον ευρωπαίο Επίτροπο για ζητήματα Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Την Πέμπτη επίσης ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πράσινων Σκα Κέλερ, τον συμπρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς Μάρτιν Σίντερβαν και την πρόεδρο της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ. Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές θα συνεχιστούν στο Βερολίνο όπου ο πρόεδρος για πρώτη φορά θα είναι παρατηρητής σε τακτική συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών ηγετών.

Στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τις συμπροέδρους της γερμανικής Αριστεράς, Σουζάνε Χένιγκ Βλάσοιφ και Τζινίν Βίσλερ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύεται από την Ράνια Σβίγκου αρμόδια του τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο και την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του γραφείου του Δανάη Μπαδογιάννη.

Πριν από την αναχώρηση του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται το ζήτημα της εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουλίου όπως και η προετοιμασία της παρουσίασης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ