Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tι έγινε με τη διαρροή της δικογραφίας στα Γλυκά Νερά

Έλληνες εισαγγελείς έχουν απαγορεύσει τη σχετική δημοσίευση των ιδιωτικών ημερολογίων της Caroline Crouch,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάθεση κόλαφος έδωσαν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με  τις ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης «προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για το διαρραγέν απόρρητο της δικογραφίας του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά». Πρωτοβουλία για αυτή την κίνηση είχε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δικογραφία αυτή «προκαλεί αποτροπιασμό σε κάποιον, που θέλει να σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, να βλέπει και να διαβάζει από δημοσιογράφους της “ μαύρης” δημοσιογραφίας ολόκληρα αποσπάσματα από την ποινική δικογραφία και κυρίως τις λεπτομέρειες της ζωής του ζευγαριού των Γλυκών Νερών, που δεν έχουν σχέση με την οφειλόμενη ενημέρωση που πρέπει να παρέχουν».

Σύμφωνα και με δημοσίευση των Times, Έλληνες εισαγγελείς έχουν απαγορεύσει τη σχετική δημοσίευση των ιδιωτικών ημερολογίων της Caroline Crouch, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στη δίκη του συζύγου της, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία της 20χρονης βρετανικής μητέρας

Οι βουλευτές σημειώνουν ακόμα ότι «ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας (προανακριτικός υπάλληλος) που διενήργησε την προανάκριση όφειλε να προστατεύσει το απόρρητο της όλης διαδικασίας και να μη διαρρεύσει απολύτως τίποτα.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «τα άτομα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία είναι απολύτως γνωστά και απολύτως γνωστός φυσικά είναι και ο δικηγόρος υπεράσπισης του φερομένου ως δράστη από την ημέρα λήψεως της δικογραφίας για να ασκήσει το υπερασπιστικό του έργο. Προσθέτουν ότι «τα έγγραφα της δικογραφίας βρίσκονται σε χέρια δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και γενικά ατόμων που καμία εργασία δεν έχουν με την υπόθεση και μοναδικός στόχος είναι να σοκάρουν την κοινή γνώμη και να ικανοποιήσουν την αδηφάγα περιέργειά τους».

Τέλος, οι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να «ερευνηθούν οι ενδεχόμενες “ διαρροές” των εγγράφων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου που διενεργειών ή παραλείψεών του διέρρευσαν στον Τύπο στοιχεία της δικογραφίας του εγκλήματος των Γλυκών Νερών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ