Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Τζανακόπουλος: Υπόθεση «φάρσα» και εξόφληση γραμματίων στους καναλάρχες η Προανακριτική κατά Παππά (video)

Πολιτικά εκδικητική, νομικά αστεία και πραγματολογικά αντιφατική η πρόταση της ΝΔ κατά τον κ. Τζανακόπουλο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Υπόθεση φάρσα» που έχει ως στόχο την απόδραση από τη δεινή πραγματικότητα αλλά και την εξόφληση «γραμματίων» στους καναλάρχες χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Ν. Παππά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε πανικό, για άλλη μία φορά απούσα, σε μία κίνηση “κενού συμβολισμού” καθώς στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι ανάμεσά μας, στην κατασκευή αυτής της συκοφαντίας απέναντι στον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Παππά. Εκεί που είναι πραγματικά απούσα, είναι στην διαχείριση της πανδημίας, που σαρώνει και θερίζει, με θλιβερά ρεκόρ καθημερινά. Mε την Ελλάδα πρώτη σε ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και νεκρών τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 40η ανάμεσα σε 53 χώρες για την διαχείριση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την λίστα του Bloomberg. Με θλιβερό ρεκόρ διασωληνωμένων σήμερα. Καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους έξω από ΜΕΘ, με τα ποσοστά νεκρών εκτός ΜΕΘ θα αγγίζουν ακόμα και το 80%. Για να μην μιλήσουμε για την οικονομία. Ή για τους δημοκρατικούς θεσμούς, που βρίσκονται σε συνθήκη βαθύτατης κρίσης. Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει τα πάντα για να αποδράσει, να αλλάξει την ατζέντα, να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση. Εδώ και μήνες ο κ. Μητσοτάκης είτε με την σημερινή “επιχείρηση” είτε με όξυνση σε επίπεδο κοινωνίας (όπως στη Νέα Σμύρνη) επιχειρεί με την στρατηγική της έντασης να αποδράσει από το αδιέξοδο το οποίο ο ίδιος δημιούργησε. Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η σημερινή “πρωτοβουλία” του κ. Μητσοτάκη. Είναι ο πρώτος λόγος για την σημερινή φάρσα που σύρετε το Κοινοβούλιο για άλλη μία φορά. Έχει προηγηθεί η προηγούμενη φάρσα, της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Υπάρχει και άλλος λόγος», συνέχισε, «η εκδίκηση, το ανεξόφλητο γραμμάτιο της παράταξης της ΝΔ και του ίδιου του Κ. Μητσοτάρχη στους καναλάρχες φίλους του. Δεν θα συγχωρήσουν ποτέ το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε και πέτυχε τον εξορθολογισμό και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου την προηγούμενη πενταετία. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι καναλάρχες για πρώτη φορά από το 1989 πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για την χρήση των συχνοτήτων που τους είχατε παραχωρήσει επί μία 25ετία. Για να συνεννοούμαστε, για τα κίνητρά σας, τα γραμμάτιά σας, τους σχεδιασμούς σας. Είναι καθαρά, τα γνωρίζουν όλοι, τα γνωρίζετε κι εσείς».

«Πού στηρίζετε την φάρσα; Καθ’ ολοκληρίαν στις σε βαθμό γελοιότητας αντιφατικές μαρτυρίες του κ. Καλογρίτσα», όπως τόνισε, «ότι δήθεν ο κ. Παππάς μεσολάβησε για να γνωριστεί με τους ιδιοκτήτες της CCC, την οικογένεια Χούρι. Αλλά ο κ. Τόμπρας, που ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας έχει καλέσει ως μάρτυρα, λέει ότι ήταν ο ίδιος που μεσολάβησε για να γνωριστεί ο κ. Καλογρίτσας με την οικογένεια Χούρι. Ο μάρτυρας που καλεί ο κ. Καλογρίτσας διαψεύδει τον κ. Καλογρίτσα. Αυτό είναι το πρώτο».

«Δεύτερο, λέτε ότι ήταν εικονική η σύμβαση μεταξύ της Τοξότης ΑΕ και της CCC για τα έργα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αγνοείτε ηθελημένα και σκοπίμως ότι υπάρχει σχετική απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου της Ελβετίας που δικαιώνει την πλευρά της CCC, ότι καμία εικονικότητα δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη σύμβαση και υπάρχει έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί. Δικαιώνει την πλευρά της οικογένειας Χούρι. Προκύπτει και από τα στοιχεία στη δικογραφία ότι ο κ. Καλογρίτσας -αφού κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό, απεβλήθη δηλαδή με την υπογραφή του αρμοδίου τότε κ. Κρέτσου, με δική μας υπογραφή- συνέχιζε τις διαπραγματεύσεις με την εν λόγω εταιρεία για να προχωρήσει το έργο. Το αγνοείτε και αυτό», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επίσης, «δόθηκαν λέει 3 εκατ. ευρώ στην εφημερίδα Documento -ενώ προκύπτει ότι αυτά τα 3 εκατ. ευρώ που πήρε ο κ. Καλογρίτσας από την εταιρεία ήταν δεσμευμένα για μήνες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας, ως τον Ιανουάριο του 2017, όταν επεστράφησαν στον κ. Καλογρίτσα».

Αναφέρθηκε επίσης στα «βοσκοτόπια», θυμίζοντας ότι «ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά που το 2012-2013 διαφήμιζε την εν λόγω περιοχή ως “μέγιστη επενδυτική ευκαιρία” διά στόματος του Ν. Μηταράκη (σ.τ.σ. νυν υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου), ότι μιλούσε για επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Καταγγείλτε τότε και την Grant Thornton. Καταγγείλτε και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έχει κρίνει επί όλων αυτών που σήμερα θέτετε ως δήθεν στοιχεία που ενοχοποιούν τον κ. Παππά. Ότι δήθεν μεσολάβησε, επέτρεψε παρανόμως στον κ. Καλογρίτσα να συμμετάσχει σε διαγωνισμό που δεν έπρεπε να συμμετάσχει. Όλα αυτά έχουν κατατεθεί ως ενστάσεις στο ΣτΕ από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Και έχουν απορριφθεί, ένα προς ένα».

Μετά από «πέντε χρόνια λάσπης, συκοφαντίας, εκβιασμών, απειλών από τα εκδοτικά συγκροτήματα που συνθέτουν το καθεστώς Μητσοτάκη -γιατί μιλάμε πλέον για “καθεστώς” σε αυτή τη χώρα. Και καταλήξατε να φέρετε αυτήν την φάρσα. Πέντε χρόνια έχετε γεμίσει τον κόσμο απειλές, εκβιασμούς, φωνασκίες. Έχετε πονέσει βουνό και έχετε γεννήσει ποντίκι, το έχετε καταλάβει; Αυτή η πρόταση είναι πολιτικά εκδικητική, νομικά αστεία, πραγματολογικά αντιφατική. Τον κ. Καλογρίτσα που “μπροστινό” τον ανεβάζατε και “απατεώνα” τον κατεβάζατε, τον ανάγετε σήμερα σε απόλυτο αξιόπιστο μάρτυρα που στηρίζει το σύνολο των κατηγοριών σας απέναντι στον Νίκο Παππά. Τον έχετε δηλαδή δικαιώσει εσείς οι ίδιοι στην πραγματικότητα. Παίρνετε θέση σε διαμάχη ιδιωτών υιοθετώντας στο σύνολό της μία μαρτυρία ενός εκ των δύο, που έχει κριθεί από τα δικαστήρια ως απαράδεκτη», όπως είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Πώς έχει το θράσος -γιατί περί θράσους πρόκειται- η ΝΔ να μιλάει για διαπλοκή; Για αλισιβερίσια, για παράνομους πλουτισμούς; Ξέρετε σε ποια παράταξη ανήκετε; Έχετε εικόνα; Έχετε δει τελευταία δελτία ειδήσεων; Έχετε δει σε ποια συνθήκη βρίσκεται η ενημέρωση στη χώρα; Θεωρείτε ότι αυτό είναι τυχαίο; Δεν έχει να κάνει με τα ανεξόφλητα γραμμάτια; Μιλάει για σχέσεις με επιχειρηματίες η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε γελώντας ο κ. Τζανακόπουλος, «μιλάει στην Αριστερά για σχέσεις με επιχειρηματίες. Η παράταξη του “σκόιλ ελικίκου”, των απευθείας αναθέσεων, των εταιρειών που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και δεν τις βρίσκουμε στο ΓΕΜΗ να δούμε πού θα πάει το επόμενο κατοστάρικο, διακοσάρικο, τρακοσάρικο, εκατομμύριο. Η παράταξη των υποκλοπών, του Μαυρίκη και του Γρυλάκη. Η παράταξη που φυγάδευσε τον πρωθυπουργικό φίλο κ. Χριστοφοράκο έρχεται και μας κάνει μαθήματα για σχέση με επιχειρηματίες. Η υπόθεση αυτή θα πάρει τον δρόμο της, έχετε προαποφασίσει, όπως και στην προηγούμενη. Να ξέρετε καλά, η γραμμή της εκδίκησης που ακολουθείτε δεν θα σας βγει σε καλό. Και όταν μιλάτε για αλισιβερίσια, για σχέσεις με επιχειρηματίες, να ξέρετε ότι βοά ο τόπος, βοά η κοινωνία για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, για εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν. Θα έχετε χρόνο να τα σκεφτείτε καλά για να απολογηθείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ