Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ο Ξανθός και το «επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα self test» (video)

«Το ΕΣΥ έχει επωμιστεί όλο το βάρος. Έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια», τονίζει επίσης ο κ. Ξανθός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδομένη στιγμή τη μάχη του ελέγχου της διασποράς εξέφρασε ο Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο OPEN TV και χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα self test.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά ότι «έχει χαθεί η μάχη ελέγχου της διασποράς στον πληθυσμό. Οι κλειστοί χώροι εργασίας, οι κλειστές δομές, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα έγκαιρης παρέμβασης. Χρειαζόμαστε νέο μείγμα υγειονομικών μέτρων που να δίνει έμφαση στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση κρουσμάτων. Το ΕΣΥ έχει επωμιστεί όλο το βάρος. Έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια».

Ερωτηθείς για το πολυσυζητημένο άνοιγμα της αγοράς, σημείωσε ότι «γίνεται τεχνητό άνοιγμα αισιοδοξίας που είναι ανεδαφικό γιατί διαψεύδονται συνεχώς. Να γίνει σαφές ότι προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία».

Σε ό,τι αφορά τα self test ήταν κατηγορηματικός: «Πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Μπορεί να βοηθήσουν επικουρικά μόνο. Είναι προβληματικό το ότι δεν ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ή τον ΕΟΔΥ αλλά το ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος. Κάνει διαγωνισμό η Πολιτική Προστασία με αμφίβολες διαδικασίες και με μία εταιρία να δεσπόζει. Μπορεί να κρύβονται μεθοδεύσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ