Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Παπαευαγγέλου: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για απώλειες εκτός ΜΕΘ

Εξηγήσεις έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τις αντιδράσεις για τους θανάτους σε νοσοκομεία και ΜΕΘ λόγω του κορονοϊού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για διαστρέβλωση της δήλωσής της όσον αφορά στους θανάτους σε νοσοκομεία και ΜΕΘ στην ενημέρωση της Παρασκευής (26/03)εκφράστηκαν αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα – κάνει λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Νωρίτερα, το Σάββατο (27/03) ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για «κυνική παραδοχή», καταγγέλλοντας και την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ», τονίζει η κα Παπαευαγγέλου.

Και προσθέτει: «Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ