Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ: Παραδέχονται πλέον κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ

«Στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει η κυβέρνηση τις ιδιωτικές κλινικές;» - Η δήλωση της Βάνας Παπαευαγγέλου πως είναι πολύ μικρό ποσοστό (το προσδιόρισε στο 20%) των θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ προκάλεσε αίσθηση διότι την ίδια ώρα γιατροί και πολίτες αναφέρουν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι τραγική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση – και όχι μόνο – προκαλεί η δήλωση της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας και υπεύθυνης για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πανδημία Βάνας Παπαευαγγέλου πως είναι πολύ μικρό ποσοστό (το προσδιόρισε στο 20%) των θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

«Στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει η κυβέρνηση τις ιδιωτικές κλινικές;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του, ενώ θέση πήρε και ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η σχετική αναφορά της Βάνας Παπαευαγγέλου έγινε (εκφράστηκαν αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα) κατά τη καθιερωμένη ενημέρωση την Παρασκευή (26/03) και προκάλεσε αίσθηση διότι την ίδια ώρα γιατροί και πολίτες είτε αναφέρουν είτε καταγγέλλουν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι τραγική και πολλοί ασθενείς διασωληνώνονται πρόχειρα στους διαδρόμους.

Η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία 

«Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;», αναρωτιέται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλοντας «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης», με αφορμή την «κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει, «αντί για την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών. Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;».

Τι ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε αυστηρά στα social media: «Σήμερα μάθαμε ότι το 20% των συνανθρώπων μας που χάσαμε εκτός ΜΕΘ, είναι μικρό ποσοστό. Αχρείαστο κόστος η επίταξη ιδιωτικών κλινικών όπως είχε πει ο Βορίδης. Ακροδεξιοί, νεοφιλελεύθεροι και επικίνδυνοι».

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών.

Ας μας πει η κυβέρνηση, στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;», ανέφερε στο Facebook.

Επίσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Best TV» της Μεσσηνίας επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Παραδέχονται πλέον κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ». Επεσήμανε επίσης ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τονίζοντας ότι το 2021 εν μέσω πανδημίας οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 1680 λιγότεροι σε σχέση με το 2020, ενώ στο φετινό προϋπολογισμό η κυβέρνηση δίνει 600 εκατομμύρια λιγότερα για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

«Το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει» υπογράμμισε το Σάββατο (27/03) από το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας.

Το ΜέΡΑ25 ζητεί δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

«Επανέρχεται επείγον το αίτημα για πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής» τονίζει, εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Προσθέτει ότι «η δημόσια κυνική εκφορά από μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο το 20% των ασθενών να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια ότι η Επιτροπή λειτουργεί σαν πλυντήριο ξεπλύματος των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, και όχι ο εισηγητής τους όπως είναι το επίσημο αφήγημα».

Αλλιώς, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «θα πρέπει να δεχτούμε ότι επιστήμονες της Υγείας εργάζονται όχι με γνώμονα το συμφέρον του Ανθρώπου, αλλά του Χάρου».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ