Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Μήνυμα Κικίλια από «Ερρίκος Ντυνάν» – «Γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί»

«Για πρώτη φορά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία εφημερεύουν μαζί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επισκέφθηκε το «Ερρίκος Ντυνάν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθώς τα νοσοκομεία της Αττικής δίνουν καθημερινά μια πολύ σκληρή «μάχη» για να αντιμετωπίσουν τις ολοένα και αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών εν μέσω πανδημίας, το Θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/03) κατά τη διάρκεια της συνεφημέρευσής του με τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις του τόνισε πως για μια ακόμη νύχτα, ιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό είναι στα νοσοκομεία μας,  κάνοντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση. «Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών» επισήμανε.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφημερεύουν μαζί τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως την Τετάρτη (25/3) το «Ερρίκος Ντυνάν», και με τα στρατιωτικά Νοσοκομεία, όπως το 251 Γ.Ν.Α και το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. πρόσθεσε ο Β.Κικίλιας και ευχαρίστησε όλους για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχουν κάνει.

«Συνομίλησα με έναν- έναν με τους συγγενείς και τους ασθενείς που περίμεναν στην εφημερία και η συμπεριφορά, ο επαγγελματισμός και η προσφορά της ιατρικής επιστήμης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι υποδειγματικά.

Έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ως ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας- δημόσια Νοσοκομεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια,  στρατιωτικά Νοσοκομεία,  ιατροί του ΕΣΥ, ιδιώτες ιατροί –  με σθένος, πίστη και αποφασιστικότητα και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος του «Ερρίκος Ντυνάν», Θεμιστοκλής Χαραμής, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο σε ημέρα εφημερίας, εξήγησε πως «το ‘Ερρίκος Ντυνάν’ ζει μια πρωτόγνωρη διαδικασία, συμμετέχοντας στις εφημερίες του ΕΣΥ. Όλο το προσωπικό και οι γιατροί μας είναι εδώ, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και νομίζω ότι με τις μικρές μας δυνάμεις θα συμβάλλουμε κι εμείς να περάσουμε όλη αυτή τη δυσκολία της πανδημίας».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ