Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Μεθόδευση της ΝΔ στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Παππά

Την Τρίτη (30/03) η απόφαση για Προανακριτική κατά Παππά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για μεθόδευση ενόψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στη Βουλή επί της προτάσεως συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, κατηγορούν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία την πλειοψηφία και καταγγέλλουν ότι δρομολογείται η παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας.

«Μεθόδευση της ΝΔ που καταλύει την μυστικότητα της ψηφοφορίας για την σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε την διαδικασία της Επιστολικής Ψήφου για τους βουλευτές», αναφέρουν ειδικότερα πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν ότι «η απόφαση προβλέπει μεν τη φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 5Οάδες, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά (και εδώ είναι το μεμπτό) επιτρέπει και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής».

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη μίλησε ευθέως για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων. «Έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας, φοβούμενοι διαρροές», είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν εξάλλου ότι στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής ήταν κατηγορηματικός εναντίον της επιστολικής ψήφου. «Αν και έχει αποσαφηνιστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση, επαναλαμβάνω ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όταν απαιτείται η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, αυτή θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών και όχι με επιστολική ψήφο”», είχε δηλώσει ο κύριος Τασούλας στις 14.05.2020.

Η συζήτηση στην Βουλή, ορίστηκε για την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ