Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

25η Μαρτίου 1821: Μηνύματα Μπάιντεν και Μακρόν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Πριν από την παρέλαση αναμένεται να προβληθούν τα μηνύματα των ηγετών της Γαλλίας και των ΗΠΑ προς τους Έλληνες για την εθνική επέτειο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μηνύματα προς τους Έλληνες για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου του 1821 και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης θα απευθύνουν Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν.

Tα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του προέδρου των ΗΠΑ και του Γάλλου προέδρου θα μεταδοθούν την 25η Μαρτίου, λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης στρατιωτικής παρέλασης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που θα γίνουν, με βάση το πρόγραμμα που υπάρχει.

Επίσης, ανήμερα της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Τζο Μπάιντεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία, από την ημέρα που ο αμερικάνος πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει και στη τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα (22/03) έστειλε ένθερμο μήνυμα για την επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέροντας: «Συμμετέχω με τον ελληνικό λαό στην επέτειο του 1821».

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε την Δευτέρα (22/03) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την Παρασκευή (19/03) είχε ενημερώσει ότι δεν μπορεί να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ