Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Κεραμέως κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση με Cisco: Ως εδώ, είναι όλα ψέματα (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ως εδώ», λέει η Νίκη Κεραμέως και κάνει λόγο για αδιανόητα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τις συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου με τη Cisco.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Η Νίκη Κεραμέως είπε πως το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.

Στο άλλο μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από τη σύμβαση, αυτό της παραχώρησης των προσωπικών δεδομένων, η κα. Κεραμέως είπε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αφού «υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης».

Τόνισε, παράλληλα, πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει αποφάσισε, μετά από σχετική εξέταση της σύμβασης, ότι είναι σύννομη αυτή η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι διαφορετική, καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αποφανθεί μόνο για τον σκοπό και όχι και για τη διαδικασία. Στη γνωματευση της, που είδε το φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2020, η Αρχή είχε διαπιστώσει μάλιστα ουκ ολίγες δυσλειτουργίες τις οποίες κάλεσε το Υπουργείο να διορθώσει εντός τριμήνου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ