Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Μητσοτάκης στο CNN: Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι, ανακοινώσεις για το lockdown τις επόμενες 48 ώρες

«Το Σύστημα Υγείας πιέζεται, αλλά εάν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα, θα ήμασταν χειρότερα, το ψηφιακό πιστοποιητικό θα βοηθήσει τον τουρισμό» - «Ξέρω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε η Κομισιόν, αλλά και για το πότε περιμένει να αρχίσει η κάμψη του σημερινού κύματος της πανδημίας, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «CNN», αναφέροντας εκτός των άλλων: «Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι, ανακοινώσεις για το lockdown τις επόμενες 48 ώρες». Με βάση το σχέδιο… αποσυμπίεσης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, λοιπόν, ότι τα σύνορα της χώρας για τους τουρίστες αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου (όπως είχε ανακοινωθεί), αλλά και πως περιμένουμε… ειδήσεις για ελάφρυνση των μέτρων που είναι σε ισχύ το επόμενο 48ωρο.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη δημοσιογράφο Julia Chatterley, είπε ότι το σύστημα υγείας μας είναι υπό πίεση αλλά αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα που πήραμε πριν από έναν μήνα θα ήμασταν χειρότερα. Είπε ακόμα ότι ξέρει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και όπως είπε «θα κάνουμε ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο».

Μητσοτάκης συνέντευξη CNN Μέγαρο Μαξίμου κορονοϊός τουρισμός μέτρα lockdown 1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από την Κομισιόν για το σχέδιό που ο ίδιος πρότεινε για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι.

Βλέπουμε ένα νέο κύμα της Covid αυτή την περίοδο. Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ.

Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid. Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

Μητσοτάκης συνέντευξη CNN Μέγαρο Μαξίμου κορονοϊός τουρισμός μέτρα lockdown 2

Μητσοτάκης συνέντευξη CNN Μέγαρο Μαξίμου κορονοϊός τουρισμός μέτρα lockdown 3

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ