Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Ζαγοράκης άλλαξε την ψήφο του σε απόφαση της Ευρωβουλής υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+

«Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση ότι ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης αρχικά κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον καταδικασμένο για τα εγκλήματα της ΧΑ και ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ψηφίζοντας ενάντια σε ψήφισμα στην Ευρωβουλή που είχε ως στόχο την προώθηση της ελευθερίας έκφρασης και τα ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας και προσανατολισμού.

Ωστόσο, το λάθος του ευρωβουλευτή της ΝΔ διορθώθηκε τελικά, καθώς όπως ο ίδιος ενημέρωσε μέσω Facebook, «υπήρξε διορθωτική ψήφος».

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ ΟΛΕΣ τις τροπολογίες ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το.
Τα αυτονόητα δεν είναι υπό συζήτηση!!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

https://www.facebook.com/th.zagorakis/posts/1499366726937681

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε την ΕΕ ως «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ» ανθρώπους, δύο χρόνια μετά την πρώτη αυτοανακήρυξη περιοχής στην Πολωνία ως «απαλλαγμένη από την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ». «Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να δείχνουν ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους χωρίς τον φόβο διακρίσεων ή διώξεων» και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της ΕΕ «να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων», τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 492 ευρωβουλευτές, κατά 141 και 46 απείχαν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ