Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η κυβέρνηση που «δεν εκβιάζεται», τελικά «παγώνει» τις κατεδαφίσεις σε παραλίες μέχρι τον Νοέμβριο

Έντονο το «άρωμα» εκλογών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπρος… πίσω για την «άριστη» κυβέρνηση που «δεν εκβιάζεται» σε ό,τι αφορά στις προγραμματισμένες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Με τροπολογία που κατατέθηκε νύχτα, συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, από 12 υπουργούς (Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τσιάρας, Μάκης Βορίδης, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Σπήλιος Λίβανός, Κυριάκος Πιερρακάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Στέλιος Πέτσας και Νίκος Χαρδαλιάς) «παγώνει» το κύμα κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, παραλίες, αλλά και στις όχθες και παρόχθιες ζώνες ποταμών, τις οποίες είχαν δρομολογήσει τόσο το ΥΠΕΝ, όσο και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε όλη τη χώρα.

Η τροπολογία επικαλείται, όπως συμβαίνει για όλες τις τροπολογίες που πέρασαν από το «παράθυρο», τις συνθήκες της πανδημίας που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών τακτοποίησης ή νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.

Σε αυτή αναφέρεται πως «αναστέλλεται μέχρι τις 31/10/2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για κάθε είδους έργα που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Η τροπολογία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα πιέσεων κύκλων επιχειρηματιών, κυρίως σε Χαλκιδική και Κρήτη, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν ανάψει οι μηχανές από τις μπουλντόζες για την κατεδάφιση παράνομων κατασκευών που αφορούσαν τουριστικές εγκαταστάσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ