Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΔ για Δρίτσα: Καταδικάζει ή συμφωνεί ο Τσίπρας με τις δηλώσεις του βουλευτή του;

«Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΝΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με νέα τοποθέτηση επανήλθε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα που προέκυψε με τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για τη «17 Νοέμβρη».

Σε νέα ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για σιωπή του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα «εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές δηλώσεις Δρίτσα για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους» και ζητά να μάθει από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν καταδικάζει ή συμφωνεί με τις δηλώσεις του βουλευτή του.

Η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος:

«Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα»

Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του;» Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια…

Δημοσιεύτηκε από ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Γεωργιάδης: Αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν καταδικάσει τη δήλωση του Δρίτσα

«Είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί, ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου, εάν δεν καταδικάσει τη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα, θα τολμούσα να πω, αν δεν διαγράψει τον κ. Δρίτσα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός κατά τη συζήτηση, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις. Η φράση του κ. Γεωργιάδη πως «στην πραγματικότητα ο λόγος που στηρίζουν την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλη αυτήν την ένταση των τελευταίων ημερών είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα δυστυχώς», πυροδότησε αντιδράσεις στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Η αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις δηλώσεις του κ. Δρίτσα αλλά και τις συγκεντρώσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει ως ακολούθως:

«Κοιμηθήκαμε χθες το βράδυ, βλέποντας τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο από μια τρομακτική, θα έλεγα, συγκέντρωση υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα και της απεργίας πείνας, με κεντρικό πανό “Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη“. Αναρωτιέμαι, αυτά τα παλιόπαιδα που κρατάγανε αυτό το πανό, τους συγγενείς των νεκρών από τη 17 Νοέμβρη τους σκέφτηκαν, όταν κάνανε αυτή την πορεία και σήκωναν αυτό το πανό; Τους συγγενείς των νεκρών! Και την ώρα που σκεφτόμασταν ότι στην πατρίδα μας έχει χαθεί πλέον δυστυχώς, στη μερίδα αυτή της άκρας αριστεράς – με την οποία ταυτίζεται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες – πάσα έννοια λογικής, δημοκρατίας και ανθρωπισμού, το πιο συγκλονιστικό είναι ότι στο πανό αυτό, δηλαδή το “γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη”, δηλαδή υποστηρίζουμε 23 δολοφονίες, το σηκώνουν επ΄ονόματι του ανθρωπισμού.

Αυτό είναι ακόμα πιο εξοργιστικό. Την ώρα λοιπόν που λέγαμε ότι είναι αδύνατο αυτό να συμβαίνει, σήμερα έγινε ίσως η πιο σοκαριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, δυστυχώς τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κανένας δεν είχε τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη και ότι η 17 Νοέμβρη σκότωνε μόνο από τη δεξιά παράταξη. Και γι΄αυτό μπορεί η δεξιά παράταξη να έχει λίγο και μια οργή και μια μνησικακία, που δεν πρέπει όμως, κατά τη φράση του, να θολώνει την κρίση της. Κύριοι συνάδελφοι, η τρομοκρατία σε όλον τον δυτικό κόσμο διώκεται ποινικά με τους σκληρότερους νόμους, ο εκθιασμός ο δημόσιος της τρομοκρατίας διώκεται ποινικά στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου.

Δεν μπορεί να είσαι μέλος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των δυτικών αξιών εάν επαινείς την τρομοκρατία, δηλαδή, την εν ψυχρώ δολοφονία. Είναι αδύνατον για τον κ. Τσίπρα να μην τοποθετηθεί στη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα. Όπου για να μην κοροϊδευόμαστε, εφόσον έχουν περάσει και αρκετές ώρες, και καμία δήλωση δεν έχει υπάρξει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ούτε και πιστεύω ότι θα υπάρξει. Διότι στην πραγματικότητα ο λόγος που στηρίζουν την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλη αυτήν την ένταση των τελευταίων ημερών είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα δυστυχώς.

Και αυτό είναι σοκαριστικό για την ελληνική δημοκρατία. Είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί, ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου, εάν δεν καταδικάσει τη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα, θα τολμούσα να πω, αν δεν διαγράψει τον κ. Δρίτσα, διότι σε κανένα κόμμα δημοκρατικό στον δυτικό κόσμο, δεν μπορεί να σταθεί βουλευτής που έχει κατά αυτόν τον τρόπο δημοσίως, υποστηρίξει μια τρομοκρατική οργάνωση όπως τη 17 Νοέμβρη. Και φυσικά, αυτό το οποίο συνέβη σήμερα δείχνει με τον πλέον καθαρό τρόπο γιατί η στάση της κυβερνήσεως να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι ίδιοι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως στο παρελθόν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου, όπως είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νομίζει ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση από το ελληνικό κράτος.

Υπενθυμίζω ότι το 2015, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μη μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και το 2021 κάνει απεργίας πείνας για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τέτοιον κακομαθημένο πρόκειται! Που νομίζει ότι πρέπει όλη η Ελλάδα να σκύβει και να ασχολείται με αυτόν! Κάποια στιγμή πρέπει να λεχθούν τα πράγματα ως έχουν.

Οι νόμοι ισχύουν για όλους, προφανώς δεν τους σεβόταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, διότι αν τους σεβόταν δεν θα σκότωνε εν ψυχρω ανθρώπους, προφανώς εξακολουθεί να μη θέλει να σέβεται τους νόμους της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά το σοκαριστικό είναι ότι πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου, να σπεύδουν να υιοθετήσουν όλα τα επιχειρήματα κατά της δημοκρατίας. Περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ ευθεία καταδίκη των σημερινών δηλώσεων του κ. Δρίτσα, που είναι σοκαριστικές και ντροπιαστικές για κάθε δημοκράτη στον πλανήτη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης μας προκαλεί στην κυριολεξία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε ότι «υπήρξε μια διευκρινιστική ξεκάθαρη δήλωση του κ. Δρίτσα, λίγες ώρες μετά». «Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι σε γνώση σας. Είναι δημοσιευμένη και στον ηλεκτρονικό τύπο, από τις τρεις το μεσημέρι. Αυτό προς αποκατάσταση των πραγμάτων», είπε ο Χάρης Μαμουλάκης και ανέγνωσε τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα στην οποία ο βουλευτής ανέφερε:

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

«Ο κ. Γεωργιάδης μας προκαλεί στην κυριολεξία, ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και πρόσθεσε: «το θέμα του Κουφοντίνα έχει κριθεί πολιτικά, ηθικά, νομικά, με την καταδίκη του. Το ζήτημα που υπάρχει και κρίνεται είναι το δικαίωμα ενός κρατούμενου στην ισότιμη μεταχείριση. Και αυτό που συνέβη σήμερα, δηλαδή ότι λογοκρίνονται και παγώνουν λογαριασμοί, ακόμα και ειδησεογραφικού περιεχομένου, είναι εξελίξεις που διαψεύδουν μεγαλοστομίες περί ελευθερίας. Τέτοιες πρακτικές έχουν αποδέκτη το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση!», είπε η Διαμάντω Μανωλάκου.

Οι δηλώσεις Δρίτσα

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ένα» την Τρίτη (2/3), διατύπωσε τις εξής δηλώσεις:

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Οργισμένη αντίδραση από ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις

Μετά τις άνωθεν διατυπώσεις, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα σε ανακοίνωσή της. Χαρακτήρισε, δε, τις συγκεκριμένες δηλώσεις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ως απάντηση στην επίθεση της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανήλθε με νέα τοποθέτηση για το θέμα, δίνοντας τις εξής εξηγήσεις:

«Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου. Είναι αυτονόητο, πως η αναφορά του ότι ‘κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν’, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ