Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα Κάρολο – Γιατί τον κάλεσε στην Ελλάδα

Του ζήτησε να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ώστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Μεγάλης Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Πέμπτη (11/02) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο, στον οποίο απευθύνθηκε και κάλεσμα να έρθει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον Πρίγκιπα Κάρολο την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου (όπως είχε γίνει γνωστό από τον Οκτώβριο), στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Μεγάλης Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Prince’s Trust International» στη χώρα μας. Απάντησε δε θετικά στην πρόσκληση να έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ