Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: «Χαστούκι» ΑΣΕΠ σε Μητσοτάκη, Καραμανλή, Κεφαλογιάννη, για ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

«Καλούμε τους κυρίους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη να απολογηθούν άμεσα για τις πρακτικές τους», ανέφεραν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«“ΧαστούκιΑΣΕΠ στους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη μετά την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία. Ζητά να αλλάξει το 37% του πίνακα προσληπτέων του διαγωνισμού της ΟΣΥ ΑΕ και το 45% της ΣΤΑΣΥ ΑΕ», τόνισαν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, με αφορμή την απάντηση του ΑΣΕΠ σε επιστολή τους για τα καταγγελλόμενα για τους διαγωνισμούς προσλήψεων στα ΜΜΜ.

Η απόφαση του ΑΣΕΠ, σημειώνουν οι τομεάρχες, αποκαλύπτει πως οι διαγωνισμοί προσλήψεων στα ΜΜΜ, που έχουν στόχο την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο καθυστέρησαν δραματικά, αλλά και βρίθουν παρατυπιών. Όπως, δηλαδή, προσθέτουν οι ίδιοι, ανέφεραν οι καταγγελίες, όπως ζητήσαμε να ελεγχθεί με επιστολή μας προς την ανεξάρτητη Αρχή.

Είναι πλέον ολοφάνερο, υπογραμμίζουν, ότι:

  • Οι νοσταλγοί του κράτους της δεξιάς, των κομματικών προσλήψεων, του βολέματος των «δικών μας παιδιών», επιχείρησαν να στήσουν σκευωρία σε δημόσιο διαγωνισμό.
  • Η γενικευμένη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να εκμεταλλεύεται την πανδημία, ώστε αφενός να περνά αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και αφετέρου να ικανοποιεί κομματικά της ρουσφέτια.

«Καλούμε τους κυρίους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη να απολογηθούν άμεσα για τις πρακτικές τους. Καλούμε τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο σε μέτωπο κατά της επαναφοράς των πιο σκοτεινών πρακτικών της ιστορίας», καταλήγουν οι τομεάρχες, ενώ επισυνάπτουν και  την απάντηση του ΑΣΕΠ στην επιστολή τους.

Υπενθυμίζεται, πως το ΑΣΕΠ ζήτησε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό απόρριψης του πίνακα προσληπτέων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και συγκεκριμένα την αλλαγή του 37% του διαγωνισμού της ΟΣΥ και του 45% της ΣΤΑΣΥ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ