Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ηλιόπουλος για ΕΡΤ: Περιμένουμε απαντήσεις από τον Μητσοτάκη για τη λογοκρισία

Μετά τις αποκαλύψεις ότι δόθηκε «γραμμή» στην ΕΡΤ να «θάψουν» το φαγοπότι στην Ικαρία και να είναι προσεκτικοί στο θέμα Λιγνάδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως σημειώνει πρόκειται για «οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ» και συγκεκριμένα αναφέρει: «Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία» και «Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο».

«Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση που, σύμφωνα με τον Χρήστο Ξανθάκη, αναρτήθηκε σε αίθουσα σύνταξης – παραγωγής ειδήσεων της ΕΡΤ και την «ανέβασε» ο δημοσιογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Η ανακοίνωση αφορά στο φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ανακοίνωση φέρεται να απευθύνεται στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, με οδηγίες για τον τρόπο κάλυψης του «τραπεζώματος» Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά και την υπόθεση της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο κι αν μη τι άλλο αποδεικνύει – εφόσον βέβαια ισχύει – τον τρόπο με τον οποίο η διεύθυνση Ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αντιμετωπίζει τα «δύσκολα» ζητήματα.


Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα το τραπέζωμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία, στην επίσκεψή του για τους εμβολιασμούς, ο Νάσος Ηλιόπουλος από το Σάββατο (06/02) είχε ρίξει βολές στην ΕΡΤ για την παρουσίαση της παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό.

Ακολούθησε ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Κυριακή (07/02) που τονιζόταν, εκτός των άλλων, ότι το Σάββατο (06/02) το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του «Open TV», «αγνόησαν» να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων.

Τη Δευτέρα (08/02) η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι είναι… αλλού η ουσία, για όσα έγιναν στην Ικαρία με τον πρωθυπουργό και την επίσκεψή του. 

Θέση για το θέμα πήρε και ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, που παρέθεσε το γεύμα, αναφέροντας ότι… «τηρήθηκαν όλα τα μέτρα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ