Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Με υπογραφή Μητσοτάκη τα «λουκέτα» και οι απολύσεις στην εστίαση και «όχι» του Άδωνι

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης, κάνοντας λόγο για «ανακύκλωση» των «υποσχέσεων για τα ίδια ανεπαρκή μέτρα», σε συνέχεια της συνάντησής του πρωθυπουργού την Παρασκευή (5/2) με τους επαγγελματίες του χώρου.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στους επαγγελματίες της εστίασης ότι θα υπάρξουν τέσσερα νέα μέτρα για τον εν λόγω κλάδο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε το εξής: «Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα. Τη στήριζε πριν χτυπήσει η πανδημία, τη στηρίζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα τη στηρίξει και όταν με το καλό αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Και η εστίαση, προφανώς, είναι ένας κρίσιμος κλάδος και ως προς την απασχόληση και ως προς την ανταγωνιστικότητα και ως προς την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, διότι συνδέεται άμεσα με το τουριστικό μας προϊόν»

«Θέλησε να κατευνάσει τις ολοένα και αυξανόμενες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες»

«Αφού εδώ και ένα χρόνο έχει αφήσει τους επαγγελματίες της εστίασης στο έλεός τους μέχρι αφανισμό. Αφού άρχισαν τα μαζικά λουκέτα και οι απολύσεις και αφού ο υπουργός του χλεύασε ερειστικά την αγωνία επιβίωσης χιλιάδων καταστηματαρχών και εργαζομένων στην εστίαση, τώρα ο κ. Μητσοτάκης τους συνάντησε για να κατευνάσει τις ολοένα και αυξανόμενες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες» σημείωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που έκανε ωστόσο είναι να ανακυκλώσει τις υποσχέσεις για τα ίδια ανεπαρκή μέτρα, χωρίς να πει κουβέντα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση και για κούρεμα των σωρευμένων χρεών της πανδημίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση δεν θα έχουν την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη αλλά τη δική του», κατέληξε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση δεν θα έχουν την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη…

Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ