Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων – Τι ανέφερε για τα Πανεπιστήμια (video)

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων και τα νέα δεδομένα για τα Πανεπιστήμια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τα σενάρια γύρω από το πιθανό κλείσιμο των σχολείων έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο «Μega». Η ίδια, επεσήμανε ότι έχει παρθεί μια απόφαση στην κυβέρνηση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα (από 1η Φεβρουαρίου) με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.

«Παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις»

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις» διευκρίνισε. Επίσης, απηύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα.

Οι επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο Σωτήρης Τσιόδρας στάθηκαν στην κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα την Τετάρτη (03/02), μιλώντας και για τα σχολεία, κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων, ενώ ζήτησαν, εάν χρειαστεί, να παρθούν νέα. Αυτό έγινε και την Πέμπτη (04/02).

Υπενθυμίζεται ότι σχολεία παραμένουν κλειστά και λόγω κρουσμάτων. Θυμηθείτε πώς λειτουργούν, πλέον, τα σχολεία σε όλη τη χώρα, με βάση τα νέα έκτακτα μέτρα που έχουν ισχύ έως τις 8 Φλεβάρη (έγιναν γνωστά και μέσω της σχετικής ΚΥΑ).

«Να δώσουμε στα Πανεπιστήμια το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει»

Αναφορικά με το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται ενάντια σε αυτό, η υπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών.

«Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6 στα 20;», διερωτήθηκε. «Επιτρέποντας το ως πολιτεία, τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια». «Δεύτερον», συνέχισε, «ελεγχόμενη είσοδος στα πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».

Πηγή: MEGA

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ