Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει τα «θα» για το ΕΣΥ ο Μητσοτάκης, μετά από έναν χρόνο πανδημίας

Τι δήλωσε σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο κ. Μητσοτάκης έναν χρόνο σχεδόν μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην χώρα και συνεχίζει με τα “θα” για την ενίσχυση του ΕΣΥ», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε του ανακοίνωσή του την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ασκώντας κριτική σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε τις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ απευθυνόμενος στους υγειονομικούς υπαλλήλους, απηύθυνε έκκληση σε όσους από αυτούς δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, να το ξανασκεφτούν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης, ότι ο στόχος που τέθηκε εξαρχής και αποτελεί προσωπική του δέσμευση, εντός ενός έτους η χώρα να φτάσει το ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κρεβάτια εντατικής θεραπείας ως ποσοστό του πληθυσμού, θα επιτευχθεί. Όχι μόνο – όπως είπε – για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία -σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο- αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά «να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το μετατρέψουμε σε ένα νέο ΕΣΥ, σε υποδομές και ανθρώπους, να προσλάβουμε παραπάνω προσωπικό, να ανταμείψουμε και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό και κάθε Έλληνας να αισθάνεται ασφαλής όταν πρόκειται για την υγεία του».

«Μιλά για προσλήψεις, ενώ αρνείται να πάρει μόνιμους γιατρούς»

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνέχισε στην ανακοίνωσή της «μιλά για την αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ, ξεχνώντας ότι αυτές χρειάζονται πρωτίστως εξειδικευμένο προσωπικό. Μιλά για προσλήψεις, ενώ αρνείται να πάρει μόνιμους γιατρούς. Μιλά για ανταμοιβή του προσωπικού, την ώρα που ασκούνται διώξεις κατά υγειονομικών. Ακόμη και τις εφημερίες τους τις έδωσε μετά από πίεσητου ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κατέληξε:

«Και όλα αυτά ενώ ο υπουργός Υγείας χθες από την Βουλή παραδεχόταν ότι το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς άλλων παθήσεων που για να επιβιώσουν ωθούνται σε ιδιωτικά νοσοκομεία».

Ο κ. Μητσοτάκης ένα χρόνο σχεδόν μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην χώρα και συνεχίζει με τα “θα” για την ενίσχυση του…

Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ