Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Αρχίζει στο Ευρωκοινοβούλιο η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Λαγού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πρώτο στάδιο η γαλλίδα εισηγήτρια Μανόλο Μπρι θα καταθέσει την πρότασή της για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει ή όχι η άρση ασυλίας του Λαγού

Σήμερα εξετάζεται από το Ευρωκοινοβούλιο η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού κι ενώ πλέον έχουν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε φυλάκιση 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή, για ένταξη και διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αλλά και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Αφού χρειάστηκε πρώτα να μεταφραστούν πάνω από 2.000 σελίδες δικογραφίας από τα ελληνικά στα αγγλικά, η αίτηση άρσης της ασυλίας πρόκειται να εισαχθεί σήμερα στην Επιτροπή Νομοθετικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI).

Στο πρώτο στάδιο μιας διαδικασίας που αναμένεται να είναι χρονοβόρα, η γαλλίδα εισηγήτρια Μανόλο Μπρι θα καταθέσει την πρότασή της για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει ή όχι η άρση ασυλίας του Λαγού.

Από τη στιγμή που προταθεί η άρση ασυλίας θα ακολουθήσει η σύνταξη πορίσματος το οποίο θα σταλεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προς ψήφιση. Θα χρειαστεί να περάσει ένα διάστημα σχεδόν 4 μηνών για να αποφανθεί η Ολομέλεια. Σε αυτό το διάστημα ο Λαγός θα απολαμβάνει κανονικά τα προνόμια του ευρωβουλευτή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ