Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση Μητσοτάκη με φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα που «κατέκτησε» τον Όλυμπο

«Παίρνω δύναμη από εσάς» - Τον Οκτώβριο η Ελευθερία κατάφερε να κατακτήσει την υψηλότερη βουνοκορφή της Ελλάδας, τον Μύτικα του Ολύμπου, με τη βοήθεια του Μάριου και είχαν μιλήσει με τον πρωθυπουργό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία διαφορετική συνάντηση, που έχει ξεχωριστή σημασία, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου και τον δρομέα υπεραποστάσεων Μάριο Γιαννάκου. «Παίρνω δύναμη από εσάς», τους είπε ο πρωθυπουργός.

Τον Οκτώβριο η Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα λόγω μιας σπάνιας ασθένειας, κατάφερε να κατακτήσει την υψηλότερη βουνοκορφή της Ελλάδας, τον Μύτικα του Ολύμπου, με τη βοήθεια του Μάριου.

Μητσοτάκης Ελευθερία Μάριος φοιτήτρια κινητικά προβλήματα Όλυμπος κατάκτηση Μέγαρο Μαξίμου 1

Οι δύο φίλοι δώρισαν στον πρωθυπουργό ορειβατικό εξάρτημα, με το οποίο η νεαρή φοιτήτρια είχε προσδεθεί στην πλάτη του Μάριου ώστε να φτάσει στο υψόμετρο των 2.918 μέτρων, και την ελληνική σημαία που συνόδευε τον Μάριο σε όλους τους αγώνες του έως σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με την Ελευθερία και τον Μάριο λίγη ώρα μετά το κατόρθωμά τους τον περασμένο Οκτώβριο, τους ρώτησε πώς αποφάσισαν να επιχειρήσουν την ανάβαση, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ποιος είναι ο επόμενος στόχος τους.

Μητσοτάκης Ελευθερία Μάριος φοιτήτρια κινητικά προβλήματα Όλυμπος κατάκτηση Μέγαρο Μαξίμου 2

Οι δύο φίλοι είπαν στον πρωθυπουργό ότι έχουν αποφασίσει να κάνουν ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο κι έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν την επόμενη περιπέτειά τους.

«Όταν περνάς δυσκολίες παίρνεις δύναμη από ιστορίες όπως η δική σας και μετά βάζεις τους δικούς σου στόχους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκμυστηρεύτηκε στους δύο φίλους ότι θα ήθελε κι ο ίδιος να αναρριχηθεί έως την κορυφή του Ολύμπου κάποια στιγμή.

Μητσοτάκης Ελευθερία Μάριος φοιτήτρια κινητικά προβλήματα Όλυμπος κατάκτηση Μέγαρο Μαξίμου 3

Ο πρωθυπουργός ρώτησε επίσης την Ελευθερία για τα επόμενα βήματα στις σπουδές της. Η απάντησή της ήταν ότι θα αποφοιτήσει φέτος και στη συνέχεια σκέφτεται να κάνει μεταπτυχιακό. Αποχαιρετώντας την Ελευθερία και τον Μάριο, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στο γραφείο του τα καδραρισμένα δώρα που του έδωσαν, τα οποία συνοδεύονταν από αφιέρωση με τα ονόματα όλων των μελών της αποστολής που τους βοήθησε στην ανάβαση στον Μύτικα.

Μητσοτάκης Ελευθερία Μάριος φοιτήτρια κινητικά προβλήματα Όλυμπος κατάκτηση Μέγαρο Μαξίμου 4

Μητσοτάκης Ελευθερία Μάριος φοιτήτρια κινητικά προβλήματα Όλυμπος κατάκτηση Μέγαρο Μαξίμου 5

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ