Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Η Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση Λιγνάδη; – Αόριστη ανακοίνωση από το Υπ. Πολιτισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες της Έλενας Ακρίτα η Λίνα Μενδώνη, προφανώς μετά τις φήμες των τελευταίων ημερών που σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ζητήματα που θ’ ακολουθήσουν τη νομική οδό.  

https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10158421394324177

Το ζήτημα του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αποτέλεσε πρόταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και η οποία έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας το περασμένο Σάββατο σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο πίσω από τις σφραγισμένες πόρτες του υπουργείου Πολιτισμού.

Στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία αποφάσισε πως δεν θέλει να συρθεί το θέμα στα κανάλια και έτσι ακολούθησε τη συναινετική διαδικασία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν από την περασμένη Πέμπτη ο κ. Λιγνάδης ήταν κλεισμένος στο γραφείο του και στους διαδρόμους περιπλανιόταν η σιωπή και η ανησυχία, ενώ έλειπαν οι απορίες.

Αόριστη ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση με την οποία απλώς έλεγε εμμέσως ότι η ανάρτηση της αρθρογράφου είναι «παραπλανητική». Ωστόσο δεν διέψευσε τις φήμες περί παραίτησης, αλλά ούτε και σημείωσε ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού Θεάτρου απολαμβάνει της στήριξης της υπουργού.

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

https://www.facebook.com/culturegr/posts/3460551614170756

Νέα ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, με την οποία απαντά στο Υπουργείο

Μίσή ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με νέα της ανάρτηση, στην οποία μεταξύ άλλων ρωτά αν παραιτήθηκε ή όχι ο κ. Λιγνάδης.

https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10158421728879177

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ