Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Επικοινωνία Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ για τις πατέντες των εμβολίων

«Ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom είχε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Κυριακής, όπως ο έκανε ο ίδιος γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εμβολιασμών και για το γεγονός ότι η ανθρωπότητα «κρέμεται» από τα business plan μιας χούφτας εταιριών, ενώ όπως γράφει, συμφώνησε με τον κ. Adhanom ότι η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας γράφει στην ανάρτησή του:

Επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Dr. Tedros Adhanom. Μιλήσαμε για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών.

Ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται.

Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ