Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Υπόθεση Βαλυράκη: Δυο βίντεο στη διάθεση των Αρχών – Τι αποκαλύπτουν για την ύπαρξη 2ου σκάφους

Στο ένα φαίνεται σκάφος να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tην ύπαρξη βίντεο που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη λένε ότι διαθέτουν οι δικηγόροι, κατά την είσοδο τους στο λιμεναρχείο της Ερέτριας για την υπόθεση μυστήριο. Ποια σκάφη ερευνώνται.

Όπως ανέφεραν ο Γιώργος Σπύρου και ο κ. Φωτάκης, στη δικογραφία που σχηματίζεται από τις λιμενικές αρχές, θα ενταχθούν και δύο βίντεο τα οποία αποδεικνύουν την εμπλοκή ενός αλιευτικού σκάφους στο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Αργά το βράδυ της Τετάρτης (27/01) πληροφορίες ανέφεραν, άλλωστε, ότι έρχονται εξελίξεις, με τις Αρχές να έχουν στο μικροσκόπιο συγκεκριμένα σκάφη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ένα από αυτά τα βίντεο έχει τραβηχτεί από ιδιώτες (από την τοποθεσία Καστέλι Ευβοίας), ενώ το άλλο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έχει καταγραφεί από κάμερες περιοχής. Αμφότερα, βρίσκονται στο φάκελο με όλο το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό.

Στο λιμεναρχείο της Ερέτριας έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής (συνολικά επτά άτομα) τέσσερις ιδιοκτήτες αλιευτικών, καθώς τα σκάφη τους ταιριάζουν με τις περιγραφές του αυτόπτη μάρτυρα.

Όλοι τους κατέθεσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη με το συμβάν, ενώ κάποιοι από αυτούς ανέφεραν στους άνδρες του λιμενικού ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα την περασμένη Κυριακή (24/01).

Τι δείχνει το βίντεο ιδιωτών

Σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr», κάτοικοι της περιοχής τράβηξαν βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο από μεγάλη απόσταση. Σε αυτό φαίνεται ένα σκάφος να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις προκαλώντας μεγάλο κυματισμό. Το σκάφος, πιθανότατα αλιευτικό, εντοπίζεται στο ίδιο σημείο που υπέδειξε ο αυτόπτης μάρτυρας, χωρίς όμως να είναι σαφές αν στο βίντεο διακρίνεται και το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Πιο συγκεκριμένα, η λήψη έγινε από μεγάλη απόσταση, περίπου 2,5 χλμ., από λόφο στην Ερέτρια. Οι κινήσεις του αλιευτικού – πιθανότατα – σκάφους τράβηξαν το ενδιαφέρον τριών γυναικών, που έκαναν πεζοπορία. Μία εξ αυτών ασυναίσθητα έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο από τη τσέπη και ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί γιατί η εικόνα της φάνηκε παράξενη.

«Από μακριά φαινόταν σαν φάλαινα, να δημιουργεί μεγάλο κυματισμό και να αφρίζει το νερό» είπε στους λιμενικούς. Η εικόνα τους τράβηξε την προσοχή και γι’ αυτό βιντεοσκόπησε.

Στο Καστέλι Ερέτριας βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Live News» του «Mega» και στο σημείο που οι τρεις φίλες, κάνοντας την πεζοπορία, τράβηξαν το βίντεο με το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

«Δεν υπήρχε άλλο σκάφος»

Ο κ. Γιάννης Ευαγγελίου, ιδιοκτήτης αλιευτικού, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του «Mega». «Δεν είχα βγει ούτε εγώ, ούτε άλλοι ψαράδες από το λιμάνι το δικό μας. Σε αυτή την περιοχή που έγινε το συμβάν άλλο σκάφος δεν έρχεται. Μια ζωή στη θάλασσα… 30 χρόνια στη θάλασσα. Δεν υπήρχε άλλο σκάφος», ανέφερε.

«Αυτός που ήταν στο νησί, που είδε το σκάφος, είναι κοντινή απόσταση θα ήξερε ποιο σκάφος είδε. Είναι κοντινή απόσταση. Είπε τρία σκάφη διαφορετικού είδους. Αμφισβητώ την μαρτυρία. Κανένα σκάφος δεν ήταν έξω. Αν τον είχε πάρει σκάφος τον Βαλυράκη θα του είχε κάνει ζημιά μεγαλύτερη», πρόσθεσε.

Ποια τα σκάφη που ερευνώνται

Όπως αναφέρθηκε, επτά άτομα κατέθεσαν ως τη 1 το μεσημέρι για να καταθέσουν αν είχαν βγει για ψάρεμα εκείνη τη μέρα. Οι Αρχές αναζητούν ένα σκάφος τύπου λίμπερτι ή τάκος. Υπάρχουν επτά σκάφη τέτοιου τύπου, γι’ αυτό κλήθηκαν επτά ψαράδες για κατάθεση.

Αξίζει να σημειώσουμε τα σκάφη τέτοιου τύπου δεν υπάρχει δορυφορικό. Στίγμα είναι υποχρεωτικό να δίνουν τα σκάφη άνω των 12 μέτρων. Οι έρευνες περιορίζονται σε σκάφος μέχρι 7μ. και κυρίως πλαστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα του Σήφη Βαλυράκη μίλησε για έγκλημα, ενώ αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε διάλογο με ύβρεις. Αργότερα την Τετάρτη (27/01) για το ίδιο θέμα μίλησε και ο δικηγόρος του Σήφη Βαλυράκη. Όλα αυτά μετά και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ