Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Αυθαίρετα στοιχεία περί ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια από τον Ντούμα – Η απάντηση του Ηλιόπουλου (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο μεγαλύτερος τζίρος λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των Σχολών» υποστήριξε με έμφαση ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, προκειμένου να υποστηρίξει και να δικαιολογήσει το νομοσχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Μόνο που όταν του ζήτησε ο Νάσος Ηλιόπουλος ν’ αναφέρει τα στοιχεία που έχει γι’ αυτή του την τοποθέτηση δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «μιλάει καθημερινά με τους συναδέλφους που περιπολούν πέριξ των σχολών».

«Πέριξ των σχολών», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος, αλλά «εσείς είπατε για τζίρο ναρκωτικών μέσα στις σχολές. Δεν μπορείτε να προσβάλετε το ελληνικό πανεπιστήμιο με τόσο μεγάλη ευκολία. Αν λέτε πως έχετε στοιχεία ότι ο τζίρος των ναρκωτικών μέσα στις σχολές είναι μεγαλύτερος, να το πείτε».

Προσπαθώντας να απαντήσει, ο κ. Ντούμας φάνηκε άθελά του να αποκαλύπτει την πραγματική στόχευση: «Πέριξ του Πολυτεχν… των πανεπιστημιακών σχολών, είναι δύσκολοι χώροι για την αστυνόμευση, το παρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο», όπως υποστήριξε. «Γιατί δεν τους έχετε συλλάβει αφού δεν υπάρχει άσυλο; Έχει καταργηθεί τόσα χρόνια, πόσα χρόνια θέλετε για να συλλάβετε τους ναρκέμπορους;» επανήλθε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Ντούμας είπε ότι ο τζίρος των ναρκωτικών μέσα στις σχολές είναι μεγαλύτερος από τον τζίρο των ναρκωτικών έξω από τις σχολές. Πολύ ενδιαφέρον… αν δεν καταθέτει στοιχεία, είναι ένας απλός ψεύτης. Είναι πολύ προβληματικό να προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο πανεπιστήμιο. Για ποιο λόγο από την στιγμή που δεν υπάρχει άσυλο χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το ναρκεμπόριο που γίνεται έξω από τις σχολές και δεν συλλαμβάνει τους ναρκέμπορους; Πόσα χρόνια θέλουν για να συλλάβουν τους ναρκέμπορους;», επανέλαβε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ντούμας, αρκέστηκε να… πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, ρωτώντας αντί να απαντήσει: «Σας άρεσε η εικόνα του περιφερόμενου ως υποζύγιο πρύτανη εντός της σχολής;». Τα παραπάνω έγιναν χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά των δημοσιογράφων για να τεκμηριώσει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών την θέση του και να αναφέρει σε ποια πραγματικά στοιχεία στηρίχθηκε…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ