Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ο Τσακαλώτος απαντά στον Πολάκη: Δεν γονατίσαμε τη μεσαία τάξη, τη βοηθήσαμε έστω και λίγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε εμμέσως στα όσα είπε πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης σε διαδικτυακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης-Υμηττού σχετικά με τον λόγο της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, ο οποίος δεν είναι άλλος – σύμφωνα με τον ίδιο – από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο capital.gr και απαντώντας σε επισήμανση της δημοσιογράφου Νίκης Ζορμπά ότι μάλλον δεν συμμερίζεται την κριτική από συναδέλφους εντός του κόμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γονάτισε τη μεσαία τάξη για αυτό και πλήρωσε βαρύ εκλογικό κόστος, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε τα μεσαία στρώματα έστω και λίγο.

Αναλυτικά η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Τα στοιχεία λένε κάτι τελείως διαφορετικό. Λένε ότι οι μεγάλες απώλειες σε χιλιάδες ευρώ ήταν την περίοδο 2010-2015. Όταν ήρθαμε εμείς βοηθήσαμε σχεδόν όλα τα μεσαία στρώματα έστω και λίγο. Αλλά σας θυμίζω ότι μπήκαμε στην κυβέρνηση με ανθρωπιστική κρίση και μια οικονομία που δεν είχε κανένα περιθώριο για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Προφανώς είχαμε προτεραιότητες, προφανώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστκή κρίση. Να μειώσουμε την φτώχεια, που το κάναμε, να μειώσουμε τις ανισότητες, που το κάναμε. Νομίζω όμως ότι ο πρώτος προϋπολογισμός εκτός του μνημονίου, δείχνει πού θέλαμε να πάμε την οικονομία και την κοινωνία στο μέλλον».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ