Τρίτη 30 Μαΐου 2023

«Ναι» από την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Αποτελεί ιατρική επιταγή να υπάρχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπέρ της ιδέας του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, την οποία πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τάχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δηλώνει σε συνέντευξή της σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό θα τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης»

Η δήλωση πραγματοποιήθηκε πριν από την επίσκεψή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στην Λισαβόνα.

«Αποτελεί ιατρική επιταγή να υπάρχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για το λόγο αυτόν με χαροποίησε η πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού για ένα αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικό εμβολιασμού», υποστήριξε η ίδια.

«Εάν αυτό δώσει προτεραιότητα ή πρόσβαση σε ορισμένα αγαθά, πρόκειται για μία πολιτική και νομική απόφαση η οποία θα πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν, εν όψει της νέας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που διεξάγεται την ερχόμενη Πέμπτη 21/1 με στόχο τον συντονισμό των χωρών της Ένωσης απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τρίτη 12/1 την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ένα τυποποιημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού, με σκοπό να δοθεί μία ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία.

«Είναι επείγον να εκπονήσουμε κοινή συμφωνία για την θέσπιση πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο θα γίνεται δεκτό σε όλες τα κράτη μέλη», έγραψε στην πρότασή του ο έλληνας πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «ένα τυποποιημένο πιστοποιητικό θα αποτελεί απόδειξη ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιασθεί».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ