Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: «Κρίνονται πολλά τις επόμενες ημέρες – Πιθανά νέα μέτρα ακόμα και αιφνιδιαστικά»

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι επόμενες ημέρες κρίνουν πολλά σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και άλλα μέτρα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε το πρωί της Πέμπτης (07/01) στον «ΣΚΑΙ 100,3» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, κάτι που μπορεί να γίνει και αιφνιδιαστικά, λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων (όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, κάτι που τελικά δεν τηρήθηκε), και την απόκλιση – όπως ανέφερε – από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή. Κάτι για το οποίο η Ιερά Σύνοδος έχει πει ότι δεν υπήρξε ενημέρωση, όπως είπε και ο Αρχιεπίεσκοπος.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν και τώρα για σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα ανακοινώθηκαν έκτακτα το περασμένο Σάββατο (02/01) από τον Στέλιο Πέτσα, ήταν απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ