Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Τέλος ο Στέλιος Πέτσας από κυβερνητικός εκπρόσωπος – Στη θέση του ο Χρήστος Ταραντίλης

Η «βάρδια» του κ. Πέτσα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μόνο θετικό αποτύπωμα δεν κρίθηκε ότι άφησε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρελθόν από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελεί ο Στέλιος Πέτσας, καθώς από σήμερα, Δευτέρα ο Χρήστος Ταραντίλης θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

4957188 1

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό, ο κ. Πέτσας είναι πλέον αναπληρωτης υπουργός Εσωτερικών.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως η «βάρδια» του κ. Πέτσα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μόνο θετικό αποτύπωμα δεν κρίθηκε ότι άφησε. Η περιβόητη «λίστα Πέτσα» και η σκανδαλώδης οσμή της για τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις προς ορισμένα ΜΜΕ, απασχόλησε και απασχολεί εδώ και μήνες τη δημόσια συζήτηση, ενώ σχετικές αναφορές έχουν γίνει ακόμα και στον διεθνή Τύπο.

Παράλληλα, αρκετές ήταν οι φορές που η εν λόγω θέση υποβαθμίστηκε, καθώς τα «αδειάσματα» του Μεγάρου Μαξίμου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν πραγματικά αμέτρητα, ειδικά στο κομμάτι της πανδημίας, όπου παρατηρήθηκε πολλάκις άλλα να ανακοινώνει ο κ. Πέτσας, κι άλλα τελικά να γίνονται την ίδια ημέρα κιόλας των ανακοινώσεων…

Ποιος είναι ο Χρήστος Ταραντίλης

Ο Χρήστος Ταραντίλης, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, ως βουλευτής επικρατείας στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019. Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία. Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού Networks (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ