Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Lockdown: Γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης αυστηρότερα μέτρα

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την απόφαση για προληπτικούς λόγους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται να είναι η αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορονοϊού για την εβδομάδα 3 – 10 Ιανουαρίου 2021, με βάση τα όσα ανακοίνωσε εκτάκτως το Σάββατο (02/01) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την απόφαση για προληπτικούς λόγους, με στόχο να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Με πολύ κόσμο να αντιδρά με τις νέες αποφάσεις και την ισχύ ακόμα πιο ισχυρών μέτρων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μαζί με τα σχολεία, στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθει η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ