Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Έκανε το εμβόλιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Σπουδαία ημέρα για την Ευρώπη (video)

«Σήμερα όλοι γελάμε κάτω από τις μάσκες μας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως ήταν προγραμματισμένο, μετά τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (27/12) και αυτός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν». «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο πρωθυπουργός.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε στη συνέχεια τη διαδικασία. 

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παραμείνει για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε ταυτόχρονα στις χώρες τις δόσεις κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλλεγγύης», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τον εμβολιασμό του.

«Σήμερα όλοι γελάμε κάτω από τις μάσκες μας», πρόσθεσε. «Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να δείξουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», σημείωσε τονίζοντας πως μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός είναι να εμβολιαστεί η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού. «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να τελειώσουμε την περιπέτεια με τον Covid», είπε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ο εμβολιασμούς της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον «Ευαγγελισμό».  Εκεί όπου έγινε οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χλωρα, της νοσηλεύτριας, Ευσταθίας Καμπισιούλη και του 88χρονου Μιχάλη Γιοβανίδη.

Μητσοτάκης εμβολιασμός κορονοϊός Αττικόν 2

Όπως είχε ανακοινωθεί, η ΠτΔ – όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ήταν στους αξιωματούχους που θα εμβολιάζονταν την πρώτη ημέρα στη χώρα.

Μητσοτάκης εμβολιασμός κορονοϊός Αττικόν 1

Μητσοτάκης εμβολιασμός κορονοϊός Αττικόν 3

Μητσοτάκης Τσιόδρας εμβολιασμός κορονοϊός Αττικόν

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ