Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά στις 18:00 – Τι θα ανακοινώσει

Νέες ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των εορτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (18.00) στο υπουργείο Υγείας με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το πώς θα κινηθεί η χώρα τις επόμενες κρίσιμες ημέρες για να μην ξεφύγει η κατάσταση και γίνουν βήματα πίσω σε ό,τι αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο. Θα συμμετέχουν ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ήδη, όπως ξεκάθαρα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας και στη χθεσινή ενημέρωση των συντακτών αλλά και σήμερα στον ΑΝΤ1, το Μαξίμου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα, πιο σκληρά μέτρα, σε περίπτωση που οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν μέσα στις γιορτές.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ την παραμονή Χριστουγέννων, θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ». Προανήγγειλε μάλιστα αυστηρότερους ελέγχους και κληθείς να διευκρινίσει τα τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία».

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου βρίσκονται:

α) η ιδιαιτέρως αυξημένη κινητικότητα

β) το όριο των 9 ατόμων στα γιορτινά τραπέζια και

γ) η τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Με κωδικό «6» στα τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς – «Γιορτή το μεσημέρι, όχι το βράδυ»

Νέα έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί μέσα στις γιορτές και δη ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απηύθυνε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέτρεψε τον κόσμο να κάνει ρεβεγιόν το μεσημέρι, καθώς επίσης και «να μην ανοίξει ο κύκλος, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως». Εξήγησε, δε, ότι οι μετακινήσεις για τα τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα γίνουν με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι στα χρόνια της κρίσης έπεσε το εισόδημα, καθώς και ότι «η πανδημία αποτέλεσε τροχοπέδη κι έτσι πάμε πίσω από την ανάκαμψη», ενώ συμπλήρωσε ότι «το Κράτος έχει σταθεί αρωγός, όσο μπορούσε. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα». Εξήγησε, όμως, ότι δε διαφαίνεται δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής τους. «Θα μείνουμε στις ανακοινώσεις της κ. Μιχαηλίδου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων που απασχολεί τόσο την κυβέρνηση και τους ειδικούς, όσο και τους πολίτες, ο κ. Πέτσας τόνισε για τις πρώτες δόσεις ότι «δεν είναι ο αριθμός που θέλουμε, είναι όμως αυτός που έχουμε σίγουρα. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι παραδόσεις είναι λίγες για να φτάσουν σε όλες. Σταδιακά θα έρχονται εμβόλια από άλλες εταιρείες και έτσι θα προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Το κρίσιμο είναι να δουλέψει ο μηχανισμός που έχουμε φτιάξει. Θα τσεκαριστεί τις επόμενες μέρες κι ελπίζουμε να δουλέψει».

«Περισσότεροι έλεγχοι»

Κληθείς να διευκρινίσει αν θα υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα τις γιορτές, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας και απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση άλλων τοπικών lockdown, υποστήριξε ότι «αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν για κάποιες περιοχές άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικών lockdown».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ