Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αίρεται η ασυλία του Παύλου Πολάκη (video)

Τι προηγήθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109 βουλευτές.

Η απόφαση για την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας αφορά σε αναρτήσεις που είχε κάνει στα social media εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη.

Ωστόσο, για την ίδια υπόθεση, η Βουλή είχε ψηφίσει κατά της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη πριν από μερικούς μήνες. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει εσωστρέφεια στη ΝΔ, καθώς αρκετοί ήταν οι βουλευτές της που δεν είχαν προσέλθει στην ψηφοφορία. Μάλιστα, υπήρξαν και κάποιοι που παραβρέθηκαν και έσπευσαν να καταθέσουν τα «διαπιστευτήριά» τους για την ψηφοφορία. Τελικά, ο εν λόγω εκδότης κατέυεσε νέα μήνυση κατά του κ. Πολάκη, ελπίζοντας ίσως στο σημερινό αποτέλεσμα.

«Νομίζετε ότι με το να φέρνετε εδώ άρσεις ασυλίας ότι θα μας φοβίσετε. Ούτε τη σημαία υποστέλλουμε, ούτε σταματάμε, θα συνεχίσουμε να σας αποκαλύπτουμε, το κεφάλι δεν το σκύβουμε, θα σας ρίξουμε από την κυβέρνηση γιατί δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα. Αρχίζουν και το καταλαβαίνω και οι πιο δύσπιστοι. Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάται με αυτό τον τρόπο. Κλείνω με μια μαντινάδα γιατί νομίζετε ότι με αυτά που κάνετε θα μας τρομοκρατήσετε και θα μας φοβίσετε σας λέω λοιπόν το εξής: Να ξέρετε ότι θα ξανακυβερνήσουμε. Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τον λυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Πολάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα λεγόμενα Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπούγα, ο οποίος χρησιμοποίησε το σύνθημα του Γκέμπελς «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» προκαλώντας πανδαιμόνιο στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ