Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ: Για ποιον η συνειδητή διαστρέβλωση των δηλώσεων Ραγκούση;

«Ντρέπονται τα παιδιά́ των Ελληνίδων και των ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί́!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση με αφορμή τον τρόπο που διαχειρίστηκε μερίδα των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ δήλωση του Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή εξέδωσε το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας.

Αναλυτικά, στη δήλωση αναφέρεται:

«Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η χρήση παραμορφωτικού φακού για την ανάγνωση της δήλωσης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννη Ραγκούση, από μέρους συγκεκριμένης και επώνυμης μερίδας συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, έχει και τα όρια της.

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για τη δημιουργία βολικών εντυπώσεων σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς με τις πολιτικές της διαμορφώνει μέρα παρά μέρα ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τον/την εργαζόμενη/ο αστυνομικό.

Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Ραγκούσης ανέδειξε ακριβώς αυτές τις στρεβλές πολιτικές, τις επιπτώσεις και τους κινδύνους τόσο για την κοινωνία όσο και για τους εργαζομένους της ΕΛ.ΑΣ. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής: ”….

Έχετε διαμορφώσει τις συνθήκες, μετά́ τη δεκαετία του ’60 και του ’50, να ντρέπονται τα παιδιά́ των Ελληνίδων και των ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί́! Εκεί́ πάτε την Ελληνική́ Αστυνομία και κατ’ επέκταση την ελληνική́ κοινωνία!…”

Εντύπωση επίσης προκαλεί η σπουδή της διαστρέβλωσης την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απορρίπτει, τρείς τροπολογίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ για την υγειονομική προστασία και την δύσκολη καθημερινότητα του προσωπικού.

Αν ως προσωπικότητες, ως αστυνομικοί και συνδικαλιστές οι συγκεκριμένοι αισθάνονται περήφανοι για τη διολίσθηση και εργαλειοποίηση του Οργανισμού της ΕΛΑΣ, ας ανατρέξουν σε ανακοινώσεις των επίσημων Ομοσπονδιών τους που υποθέτουμε εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων και την αξιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ εναντίον μιας κοινωνίας που ζει τη χειρότερη κρίση όπως βλέπουμε παρακάτω».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ