Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ο πρωθυπουργός «παίρνει πάνω του» τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό – 1 στους 3 θέλει το εμβόλιο (video)

Το σχέδιο εμβολιασμών αντικείμενο των επαφών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα προεδρεύσει το Σάββατο (12/12) στις 12.00 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 1 στους 3 θέλει το εμβόλιο, το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Επιφυλακτικοί οι πολίτες για το εμβόλιο του κορονοϊού, έδειξε πρόσφατο γκάλοπ.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως αναφέρθηκε κρίσιμο στοίχημα αποτελεί για την κυβέρνηση το σχέδιο του εμβολιασμού στη χώρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Στο θέμα αναφέρθηκε, μάλιστα, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε το θέμα της πανδημίας

Όπως φάνηκε και από τη μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το «Open TV», περίπου δύο στους τρεις Έλληνες είναι επιφυλακτικοί για το εμβόλιο που καταπολεμά τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, μόλις το 33% των πολιτών θα κάνει άμεσα το εμβόλιο, το 42% θέλει να περιμένει και να δει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ ένα 19% δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Με δεδομένους τον ενδοιασμό και τον φόβο σημαντικής μερίδας του πληθυσμού για τον εμβολιασμό, η κυβέρνηση προετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει κοινοποιήσει στο Twitter το πρώτο σποτάκι που έχει δημιουργήσει η ΕΕ για όλες τις χώρες και σε όλες τις γλώσσες. Στην καμπάνια θα συμμετέχουν και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και της εκκλησίας που θα παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Το μεγάλο στοίχημα εξάλλου της κυβέρνησης είναι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού (60% με 70%) να έχει εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης» και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού ανακοίνωσε από τη Βουλή την Πέμπτη (10/12) ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος καταθέτοντας τη σχετική τροπολογία μίλησε για εθνική πανστρατιά, ευχαριστώντας παράλληλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για τη στήριξη. Όπως είχε αναφέρει και στην ενημέρωση της Τετάρτης (09/12), υπογραμμίζοντας: «H προσπάθεια εμβολιασμού δεν είναι κομματική, είναι εθνική».

Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι στην προσπάθεια θα μετέχουν Εκκλησία, τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και όλος ο δημόσιος τομέας. «Πρόκειται για προσπάθεια μείζονος σημασίας. Τέτοιο υγειονομικό εγχείρημα δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην χώρα. Θα αντικρούσουμε τα fake news, τις δεισιδαιμονίες και την προσπάθεια από κάποιους να πλήξουν εθνική προσπάθεια» είπε.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. Ακολούθως ανακοινώθηκε πως θα γίνει ο εμβολιασμός, σε όλη τη χώρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ