Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Ο Πολάκης έκανε δώρο μια… σφραγίδα στον Οικονόμου – «Εξευτελίζετε το υπουργικό αξίωμα» (video)

«Κάνετε τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας των μικρομεσαίων προς όφελος των μεγάλων funds, των μεγαλοξενοδόχων και των "αεριτζήδων"»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια… σφραγίδα δώρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Αναλυτικότερα, ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, τόνισε ότι «όταν ξανάρθουμε, αυτό που κάνετε θα το αλλάξουμε» και πρόσθεσε:

«Σας κατηγορώ ευθέως ότι κάνετε τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας των μικρομεσαίων προς όφελος των μεγάλων funds, των μεγαλοξενοδόχων και των “αεριτζήδων”».

Για την τροπολογία που ορίζει Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης, είπε ότι η κυβέρνηση γίνεται ο κεντρικός πολεοδόμος και χωροτάκτης της χώρας για να δίνει οικοδομικές άδειες σε μεγάλους επενδυτές και ξενοδόχους.

Μάλιστα απευθυνόμενος στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, έβγαλε από την τσάντα του μια σφραγίδα και του είπε:

«Γι’ αυτό σας πήρα και μια σφραγίδα να την έχετε να σφραγίζετε – έτσι εξευτελίζετε το υπουργικό αξίωμα – τις οικοδομικές άδειες που θα βγάζετε αύριο μεθαύριο από το γραφείο σας. Γιατί αυτό το πράγμα είναι ξεφτιλίκι. Είναι ορισμός της διαπλοκής, είναι ο ορισμός της συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας με οργανωμένα συμφέροντα».

Το σχετικό απόσπασμα με τη σφραγίδα στο 6.45:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ