Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ξανθός «στριμώχνει» Κικίλια μετά τα δημοσιεύματα «φωτιά» για τα κρούσματα κορονοϊού (video)

Επαναδιατυπώνει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μετά τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων (Βήμα της Κυριακής και Κυριακάτικη Δημοκρατία) που αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ δίνει ελλιπή στοιχεία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα κρούσματα, τη διασπορά του ιού, με συνέπεια κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή και την υγεία των πολιτών ενδεχομένως να ελήφθησαν με βάση εσφαλμένη ή ελλιπή πληροφόρηση», ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Ξανθός ζητά απαντήσεις σχετικά για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας προκειμένου να «εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της».

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επαναδιατυπώνει το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «αυτή η άρνηση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19, καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης».

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα των δημοσιευμάτων «φωτιά» κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως και η Φώφη Γεννηματά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ