Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Κεραμέως για σχολεία: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν – Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών

«Τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία», ανέφερε η υπουργός Παιδείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους διά ζώσης.

«Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις», σημείωσε, ξανά την Τετάρτη (25/11), η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην «ΕΡΤ», μένοντας στην ίδια άποψη που είχε εκφράσει και τη Δευτέρα (23/11).

Όπως ανέφερε, πάντως, η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία», επεσήμανε.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Κεραμέως υπουργείο Παιδείας ενημέρωση άνοιγμα σχολείων μάσκα κορονοϊός

Εν τω μεταξύ, για ανάγκη να παραταθεί το lockdown έκανε λόγο ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκη Παναγιωτόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη (25/11) στον «ΣΚΑΪ». «Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη ακόμα και τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ