Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

«Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών» – Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη» - «Στέλνουν γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Στέλνουν γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές επιλογές» στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, μετά και τα όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τη Δευτέρα (23/11)

«Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών», αναφέρει, ακόμα, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Αφού θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ, να επιτάξει μόνο δύο μικρές ιδιωτικές κλινικές, τώρα παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές. Με λίγα λόγια, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών.

Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, εξαντλημένοι και χωρίς ωράριο εδώ και σχεδόν έναν μήνα προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι σώζεται από το ΕΣΥ. Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη».

«Η κυβέρνηση ούτε μπορεί, αλλά ούτε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ. Η χώρα βιώνει μια τραγωδία», τόνισε, νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και στη συνέχεια με εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ