Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ο Μπακογιάννης «καρατόμησε» την Αλεξία Έβερτ για το ρατσιστικό σχόλιο

Η κ. Έβερτ εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ ζήτησε, τελικά, την Τετάρτη (18/11), ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά το ρατσιστικό σχολιασμό της τελευταίας, η οποία έκανε λόγο για «κατσαρίδες» και «τρωκτικά», αναφερόμενη σε μέλη του ΚΚΕ σχετικά με τις υποδειγματικές πορείες, για τον εορτασμό της επετείου του «Πολυτεχνείου».

Η Αλεξία Έβερτ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου. Σε δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης τονίζει ότι σέβεται την κυρία Έβερτ, αλλά το θέμα «δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό».

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε κρίση ανάμεσα σε Μπακογιάννη – Έβερτ, ενώ δύο παρατάξεις ζήτησαν από τη πρώτη στιγμή το «κεφάλι» της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος αποφεύγει να τοποθετηθεί για το ζήτημα, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε δεινή θέση.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη για την Αλεξία Έβερτ

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Ιδού το επίμαχο σχόλιο της Αλεξίας ΈβερτΚαταγραφή 1 1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ